Hrníčkové knedlíky

Hrníčkové knedlíky
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Recept na domácí hrníčkové knedlíky.

Ingredience aneb co potřebujete

2 ks bílek
1 hrnek mléko
2 ks bílé pečivo
1 hrnek polohrubá mouka
1 špetka sůl
podle potřeby mouka na vysypání
máslo na vymazání

Postup vaření podle receptu

Připravte si tři stejně veliké hrnky. Vymažte je důkladně máslem a vysypte moukou.

V míse smíchejte 1 hrnek polohrubé mouky, 1 hrnek mléka, 2 starší housky nakrájené na kostičky, špetku soli a důkladně promíchejte. Ušlehejte sníh ze dvou bílků a opatrně zamíchejte do připraveného těsta.  Těsto vlijeme do připravených hrníčků do 3/4. Větší hrnec naplníme vodou do 1/3 hrnku a přivedeme k varu. Do hrnce vložíme hrníčky naplněné těstem a hrnec přiklopíme pokličkou. Vaříme 25 min a nezvedáme pokličku.

Po 25 minutách vyndáme z hrnce a položíme vodorovně na prkénko. Po chvíli vyklouznou knedlíky z hrnků.

Podáváme jako přílohu zejména k omáčkám.

Co jste ještě nevěděli o receptu Hrníčkové knedlíky

Hrníčkové knedlíky jsou oblíbenou českou variantou knedlíků, která se připravuje rychle a snadno. Tento pokrm se obvykle připravuje v hrníčku, což usnadňuje jeho tvarování a vaření. Hlavními ingrediencemi jsou mouka, voda a droždí, a často se dochucují bylinkami nebo dalšími přísadami jako jsou brambory či sýr. Hrníčkové knedlíky se skvěle hodí jako doplněk k omáčkám či masovým pokrmům a jejich příprava je ideální pro rychlý oběd nebo večeři.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.6/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: České, Příloha
Štítky: česká kuchyně, příloha, vegetariánský recept

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Hrníčkové knedlíky.

Přidat komentář