Škvarky jednoduše

Škvarky jednoduše
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Milovníci škvarků, zpozorněte! Rychlou a výbornou pochoutku zvládnete i vy. Vlastně vaše pekárna s programem na džem/marmeláda. Bude to lahůdka. K tomu čerstvé pečivo od pekaře...

Ingredience aneb co potřebujete

1000 g bůček - syrový (nebo sádlo)
čerstvé pečivo

Postup vaření podle receptu

Kupte si u řezníka pěkný bůček. Na prkénku si ho rozkrájíme.

Napřed odstraníme opatrně tuhou kůžičku.

Přesypeme do pekárny a zmáčkneme program.

Program dojede a spustíme podruhé. Dokončíme a zapneme do třetice. Sledujeme a v průběhu třetího kola čekáme, až budou mít škvarky pěknou barvičku. Tu naši oblíbenou.

Po skončení scedíme a můžeme si pochutnat. Je jich, akorát na chuť.

Příště připravíme škvarky, třeba jen ze sádla.

Nakrájíme si pečivo, nalijeme si něco dobrého k pití a odpočíváme.

Co jste ještě nevěděli o receptu Škvarky jednoduše

Škvarky jednoduše jsou jednoduché a tradiční pochoutky, které mají své místo v české kuchyni. Tento pokrm se připravuje z vepřového sádla, které se pomalu zahřívá, aby se z něj oddělily malé kousky křupavých škvarků. Výsledný pokrm je chutnou kombinací jemných a křupavých textur, která se skvěle hodí jako přísada do různých jídel, nebo může být podáván samostatně s chlebem. Navzdory jednoduchosti přípravy má škvarky mnoho obliby díky své syté chuti. Jsou ideální pro rychlé občerstvení či jako součást tradičních receptů.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.2/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: České
Štítky: česká kuchyně, chuťovka

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Škvarky jednoduše.

Přidat komentář