Rajská polévka s rýží

Rajská polévka s rýží
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Oloupeme cibulku, nadrobno nakrájíme a dáváme na pánev osmahnout, dokud nám nezesklovatí. Poté přimícháme mouku a za stálého míchání také osmahneme.

Ingredience aneb co potřebujete

100 g rajčatový protlak
1 kostka masový bujon
1 ks cibule
cukr a sůl
2 lžíce hladká mouka
30 g máslo
200 g vařená rýže

Postup vaření podle receptu

K tomu přidáme rajský protlak, promíchneme a ihned přiléváme vodu či vývar. Chvilku povaříme, přidáme kostku bujonu a zase necháváme vařit.

Jako poslední přidáváme již uvařenou rýži, osladíme a opepříme podle chuti.

Co jste ještě nevěděli o receptu Rajská polévka s rýží

Rajská polévka s rýží je oblíbené a vydatné jídlo, ideální na chladné dny. Její základ tvoří rajčatová šťáva, která dává polévce charakteristickou barvu a chuť. Společně s kousky zeleniny, jako jsou mrkev nebo celer, vytváří výživný pokrm, který je obohacený o vařenou rýži. Tento pokrm je nejen chutný, ale také plný vitamínů a minerálů. Rajská polévka s rýží se často podává jako hlavní chod, a díky své jednoduchosti si ji oblíbí celá rodina.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.5/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: České, Polévky
Štítky: česká kuchyně, polévka, vegetariánský recept

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Rajská polévka s rýží.

Přidat komentář