Dobrý houskový knedlík

Svíčková omáčka s dobrým houskovým knedlíkem, to je tip na víkendový oběd. Kdo by si nedal?
Ingredience aneb co potřebujete
25 g kvasnice
1 kávová lžička cukr krupice
500 g mouka - polohrubá
2 ks houska
1 kávová lžička sůl
300 ml vlažné polotučné mléko
Postup vaření podle receptu
Vezmeme si prkénko a nakrájíme si housku na malé kousky. Dáme do mísy. Mléko lehce ohřejeme a vlijeme. Prosejeme mouku a vysypeme také do mísy. Osolíme, přidáme cukr a kvasnice. Vypracujeme těsto.
Těsto necháme 30 - 40 minut kynout a odpočívat.
Dáme si vařit vodu a osolíme ji. Těsto rozdělíme na dva válečky. Vaříme zhruba 17 minut a ze začátku odpíchneme ode dna. Po uvaření ihned z obou stran vidličkou propíchneme a nití nakrájíme. Servírujeme třeba se svíčkovou máčkou a masem.
Co jste ještě nevěděli o receptu Dobrý houskový knedlík
Dobrý houskový knedlík je nedílnou součástí tradiční české kuchyně. Tento lahodný příkrm, vyrobený z mouky, kvasnic a mléka, se skvěle hodí jako příloha k omáčkám a pečeným masům. Knedlíky jsou měkké, nadýchané a snadno pohlcují chutě pokrmů, ke kterým jsou servírovány. Jejich příprava může vyžadovat určitou zručnost, ale výsledek stojí za to. Na stole se často objevují při rodinných obědech a slavnostních příležitostech a jejich umění přípravy se předává z generace na generaci.