Dobrý houskový knedlík

Dobrý houskový knedlík
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Svíčková omáčka s dobrým houskovým knedlíkem, to je tip na víkendový oběd. Kdo by si nedal?

Ingredience aneb co potřebujete

25 g kvasnice
1 kávová lžička cukr krupice
500 g mouka - polohrubá
2 ks houska
1 kávová lžička sůl
300 ml vlažné polotučné mléko

Postup vaření podle receptu

Vezmeme si prkénko a nakrájíme si housku na malé kousky. Dáme do mísy. Mléko lehce ohřejeme a vlijeme. Prosejeme mouku a vysypeme také do mísy. Osolíme, přidáme cukr a kvasnice. Vypracujeme těsto.

Těsto necháme 30 - 40 minut kynout a odpočívat.

Dáme si vařit vodu a osolíme ji. Těsto rozdělíme na dva válečky. Vaříme zhruba 17 minut a ze začátku odpíchneme ode dna. Po uvaření ihned z obou stran vidličkou propíchneme a nití nakrájíme. Servírujeme třeba se svíčkovou máčkou a masem.

Co jste ještě nevěděli o receptu Dobrý houskový knedlík

Dobrý houskový knedlík je nedílnou součástí tradiční české kuchyně. Tento lahodný příkrm, vyrobený z mouky, kvasnic a mléka, se skvěle hodí jako příloha k omáčkám a pečeným masům. Knedlíky jsou měkké, nadýchané a snadno pohlcují chutě pokrmů, ke kterým jsou servírovány. Jejich příprava může vyžadovat určitou zručnost, ale výsledek stojí za to. Na stole se často objevují při rodinných obědech a slavnostních příležitostech a jejich umění přípravy se předává z generace na generaci.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.4/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: České, Příloha, Svíčková na smetaně, Guláš
Štítky: česká kuchyně, příloha, vegetariánský recept

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Dobrý houskový knedlík.

Přidat komentář