Smetanovo-houbová omáčka

Smetanovo-houbová omáčka
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Podle ročního období použijeme nejlépe čerstvé, popřípadě sušené houby nebo naložené žampiony.

Ingredience aneb co potřebujete

150 g žampiony (čerstvé houby)
1 ks cibule
2 - 3 lžiček máslo
100 g anglická slanina
250 ml smetana
2 ks smetanový sýr
podle chuti mletý černý pepř
bazalka
sůl

Postup vaření podle receptu

Na kostičky si nakrájíme slaninu. Oloupeme a nadrobno nakájíme cibuli. Na pánvi si rozpálíme olej a na něm osmahneme cibulku. K tomu přidáme slaninu a společně smažíme. Pak přidáváme houby, které chvilku smažíme a k tomu pak přiléváme smetanu a vkládáme tavený sýr. Když se nám sýr rozpustí, osolíme, opepříme a dochucujeme kmínem a bazalkou.

Omáčka je výborná s těstovinami, ale i s jinými přílohami.

Co jste ještě nevěděli o receptu Smetanovo-houbová omáčka

Smetanovo-houbová omáčka je výjimečně jemný a chutný pokrm, který se skvěle hodí k masům, těstovinám nebo knedlíkům. Hlavními ingrediencemi jsou čerstvé houby, smetana a koření, které vytvářejí lahodnou omáčku s bohatou chutí. Její příprava je jednoduchá a rychlá, což z ní činí ideální volbu pro běžný den, ale také pro slavnostní obědy. Tento pokrm si získá srdce každého milovníka dobrého jídla a zaručeně obohatí váš jídelníček.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.2/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: České, Omáčky, Smetanové omáčky
Štítky: česká kuchyně, omáčka

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Smetanovo-houbová omáčka.

Přidat komentář