Hrnkový sypaný tvarohový koláč

Hrnkový sypaný tvarohový koláč
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Dohromady rozmixujeme tvaroh s vejci, mlékem a moučkovým cukrem, popřípadě rozinky. Dále si smícháme mouku s cukrem a práškem do pečiva. Polovinu z toho nasypeme do vymazaného hlubokého plechu a na to nalijeme tvarohovou směs. Tu pak zasypeme zbytkem sypké směsi.

Ingredience aneb co potřebujete

náplň 0,5 l mléko
1 kg měkký tvaroh
1 ks vanilkový cukr
1 hrnek cukr moučka
3 ks vejce
podle chuti rozinky
podle potřeby 250 g máslo
150 g tuk na vymazání
těsto 1 hrnek cukr moučka
1 ks prášek do pečiva
2,5 hrnku polohrubá mouka
1 hrnek=2,5dcl

Postup vaření podle receptu

Povrch koláč pokryjeme na plátky nakrájeným máslem. Vkládáme do předehřáté trouby asi tak na 160°C a pečeme přibližně 40minut.

Koláč po vyjmutí necháváme chvilku vychladnout, poté krájíme a podáváme.

Co jste ještě nevěděli o receptu Hrnkový sypaný tvarohový koláč

Hrnkový sypaný tvarohový koláč je oblíbený dezert, který se vyznačuje jednoduchou přípravou. Základem je sypané těsto z mouky, cukru a prášku do pečiva, které se nasype na dno formy. Na tuto směs se navrství směs tvarohu, vajec a vanilkového cukru. Na závěr se koláč posypává zbytkem sypké směsi. Pečením se všechny vrstvy propojí a vytvoří lahodný dezert s křupavou kůrkou. Vychutnejte si ho ke kávě nebo čaji jako sladkou pochoutku. Tento koláč potěší nejen chuťové buňky, ale i svou vůní.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.1/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: České, Dobroty, Moučník
Štítky: česká kuchyně, moučník, vegetariánský recept

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Hrnkový sypaný tvarohový koláč.

Přidat komentář