Domácí nakládaný hermelín

Domácí nakládaný hermelín
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Utřeme si česnek, smícháme se solí a paprikou. Rozřízneme podélně hermelíny, jejich vnitřky potřeme česnekovou směsí a znovu spojíme. Pak ještě rozkrojíme na půlky příčně.

Ingredience aneb co potřebujete

4 ks hermelín
5 kuliček nové koření
3 stroužky česnek
1 lžička hořčičné semínko
2 ks bobkový list
2 ks nakládané feferonky
1 lžička sladká mletá paprika
18 kuliček pepř celý
2 ks cibule (větší)
podle potřeby olej

Postup vaření podle receptu

Hermelíny takto vkládáme do sklenice spolu s novým kořením, pepřem, hořčičným semínkem a bobkovými listy. Cibuli nakrájenou na kolečka průběžně vkládáme mezi sýry, stejně jako na proužky nakrájené feferonky.

Hermelíny ve sklenici zaléváme olejem, uzavřeme a necháváme 5-7dní odležet.

Co jste ještě nevěděli o receptu Domácí nakládaný hermelín

Domácí nakládaný hermelín je oblíbený český pochoutka, která spojuje chuť vyzrálého sýra a aromatických bylinek. Hermelín se nejprve marinová v oleji s česnekem, chilli, a rozmarýnem, což mu dodává výraznou chuť. Po několika dnech máčení se sýra rozvinou chutě a vůně, což jej činí ideálním předkrmem či soutěžním pokrmem na posezení s přáteli. Tento recept je jednoduchý, a přitom výsledná delikatesa je lahodná a lákavá. Podává se nejčastěji s čerstvým chlebem nebo pečivem a sklenkou dobře vychlazeného piva.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.3/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: České, Chuťovky, Předkrm, Vegetariánské
Štítky: česká kuchyně, chuťovka, vegetariánský recept

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Domácí nakládaný hermelín.

Přidat komentář