Domácí nakládaný hermelín

Utřeme si česnek, smícháme se solí a paprikou. Rozřízneme podélně hermelíny, jejich vnitřky potřeme česnekovou směsí a znovu spojíme. Pak ještě rozkrojíme na půlky příčně.
Ingredience aneb co potřebujete
4 ks hermelín
5 kuliček nové koření
3 stroužky česnek
1 lžička hořčičné semínko
2 ks bobkový list
2 ks nakládané feferonky
1 lžička sladká mletá paprika
18 kuliček pepř celý
2 ks cibule (větší)
podle potřeby olej
Postup vaření podle receptu
Hermelíny takto vkládáme do sklenice spolu s novým kořením, pepřem, hořčičným semínkem a bobkovými listy. Cibuli nakrájenou na kolečka průběžně vkládáme mezi sýry, stejně jako na proužky nakrájené feferonky.
Hermelíny ve sklenici zaléváme olejem, uzavřeme a necháváme 5-7dní odležet.
Co jste ještě nevěděli o receptu Domácí nakládaný hermelín
Domácí nakládaný hermelín je oblíbený český pochoutka, která spojuje chuť vyzrálého sýra a aromatických bylinek. Hermelín se nejprve marinová v oleji s česnekem, chilli, a rozmarýnem, což mu dodává výraznou chuť. Po několika dnech máčení se sýra rozvinou chutě a vůně, což jej činí ideálním předkrmem či soutěžním pokrmem na posezení s přáteli. Tento recept je jednoduchý, a přitom výsledná delikatesa je lahodná a lákavá. Podává se nejčastěji s čerstvým chlebem nebo pečivem a sklenkou dobře vychlazeného piva.