Domácí klobásy

Domácí klobásy
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Chystáte oslavu, venkovní párty nebo jen posezení s kamarády? To vám určitě přijdou vhod domácí klobásy.

Ingredience aneb co potřebujete

sůl
800 ml voda
2 kg hovězí maso (krk nebo přední)
2 kg vepřová plec (bez kosti)
6 kg vepřový bok (bez kůže,bez kostí)
oblíbené koření
1 balení vepřová střeva

Postup vaření podle receptu

Nejprve si zajdeme k řezníkovi pro kvalitní maso. Připravíme si dvě nádoby.

Na prkénku si rozkrájíme hovězí maso a osolíme. To samé s vepřovým masem. Nyní bude maso odpočívat (musí se uležet) při teplotě 5 - 7°C. A to 3 dny.

Po uplynutí, si 1 kg vepřového bůčku umeleme na strojku na jemné desce. To samé uděláme s 2 kg hovězího masa.

Ostatní maso si nameleme na strojku na desce (na hrubé - 16 mm).

Do jemně namletého masa přidáme vodu smíchanou se svým oblíbeným kořením.

K tomu nyní přidáme maso, které máme již namleté na hrubé desce.

Ingredience smícháme a propracujeme. Naplníme do střev. Potom už budeme udit na 70°C. Udíme zhruba 5-6 hodin. Pak už si stačí jen vychutnávat skvělé domácí klobásy. Skoro 8 kg chutných klobás.

Co jste ještě nevěděli o receptu Domácí klobásy

Domácí klobásy představují tradiční delikatesu, která má svou nezastupitelnou roli v české kuchyni. Jejich příprava vyžaduje kvalitní maso, obvykle vepřové, které se pečlivě okoření česnekem, paprikou a různými bylinkami. Klobásy se následně narážejí do střívek a udí se za nízké teploty, což jim dodává neodolatelnou chuť a vůni. Domácí klobásy jsou oblíbené nejen jako hlavní chod, ale také jako přísada do polévek nebo studených mís. Díky své autentické chuti a kvalitním surovinám jsou klobásy považovány za pokrm, který nejen zasytí, ale také potěší chuťové buňky.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.6/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: České, Mexické
Štítky: česká kuchyně

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Domácí klobásy.

Přidat komentář