Domácí klobásy

Chystáte oslavu, venkovní párty nebo jen posezení s kamarády? To vám určitě přijdou vhod domácí klobásy.
Ingredience aneb co potřebujete
sůl
800 ml voda
2 kg hovězí maso (krk nebo přední)
2 kg vepřová plec (bez kosti)
6 kg vepřový bok (bez kůže,bez kostí)
oblíbené koření
1 balení vepřová střeva
Postup vaření podle receptu
Nejprve si zajdeme k řezníkovi pro kvalitní maso. Připravíme si dvě nádoby.
Na prkénku si rozkrájíme hovězí maso a osolíme. To samé s vepřovým masem. Nyní bude maso odpočívat (musí se uležet) při teplotě 5 - 7°C. A to 3 dny.
Po uplynutí, si 1 kg vepřového bůčku umeleme na strojku na jemné desce. To samé uděláme s 2 kg hovězího masa.
Ostatní maso si nameleme na strojku na desce (na hrubé - 16 mm).
Do jemně namletého masa přidáme vodu smíchanou se svým oblíbeným kořením.
K tomu nyní přidáme maso, které máme již namleté na hrubé desce.
Ingredience smícháme a propracujeme. Naplníme do střev. Potom už budeme udit na 70°C. Udíme zhruba 5-6 hodin. Pak už si stačí jen vychutnávat skvělé domácí klobásy. Skoro 8 kg chutných klobás.
Co jste ještě nevěděli o receptu Domácí klobásy
Domácí klobásy představují tradiční delikatesu, která má svou nezastupitelnou roli v české kuchyni. Jejich příprava vyžaduje kvalitní maso, obvykle vepřové, které se pečlivě okoření česnekem, paprikou a různými bylinkami. Klobásy se následně narážejí do střívek a udí se za nízké teploty, což jim dodává neodolatelnou chuť a vůni. Domácí klobásy jsou oblíbené nejen jako hlavní chod, ale také jako přísada do polévek nebo studených mís. Díky své autentické chuti a kvalitním surovinám jsou klobásy považovány za pokrm, který nejen zasytí, ale také potěší chuťové buňky.