Linecké s lentilkou

Linecké s lentilkou
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Necháme si povolit máslo. Prosejeme si mouku a moučkový cukr, přidáme vanilkový cukr a prášek do pečiva. K tomu přidáme žloutky, pomerančovou kůru a povolené máslo. Z toho vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do folie dáme do lednice na hodinu odležet.

Ingredience aneb co potřebujete

180 g cukr moučka
2 ks žloutek
1 lžíce prášek do pečiva
1 balíček vanilkový cukr
1 lžička pomerančová kůra
420 g hladká mouka
280 g máslo
na ozdobu lentilky

Postup vaření podle receptu

Na pomoučeném podkladě si vyválíme plát a formičkou z něj vykrajujeme kolečka. Doprostřed každého z nich vmáčkneme lentilku. Takto pokládáme na vymazaný plech a vkládáme do trouby na 200°C po dobu přibližně 10minut.

Cukroví dáme vychladnout a poté skladujeme v chladu a suchu.

Co jste ještě nevěděli o receptu Linecké s lentilkou

Linecké s lentilkou je oblíbenou variací tradičního lineckého cukroví. Tato sladká pochoutka se skládá z jemného máslového těsta, které je proloženo ovocnou marmeládou a zdobeno barevnými lentilkami. Barevné lentilky dodávají lineckým koláčkům nejen atraktivní vzhled, ale také příjemnou chuť. Tento recept je skvělý pro rodinné oslavy a vánoční pečení, protože potěší jak dospělé, tak děti. Vynikají svou křehkostí a kombinací sladké a ovocné chuti, což je dělá oblíbenou volbou pro milovníky cukroví.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.7/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: České, Cukroví, Vánoční pokrm
Štítky: česká kuchyně, cukroví, vegetariánský recept

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Linecké s lentilkou.

Přidat komentář