Linecké s lentilkou

Necháme si povolit máslo. Prosejeme si mouku a moučkový cukr, přidáme vanilkový cukr a prášek do pečiva. K tomu přidáme žloutky, pomerančovou kůru a povolené máslo. Z toho vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do folie dáme do lednice na hodinu odležet.
Ingredience aneb co potřebujete
180 g cukr moučka
2 ks žloutek
1 lžíce prášek do pečiva
1 balíček vanilkový cukr
1 lžička pomerančová kůra
420 g hladká mouka
280 g máslo
na ozdobu lentilky
Postup vaření podle receptu
Na pomoučeném podkladě si vyválíme plát a formičkou z něj vykrajujeme kolečka. Doprostřed každého z nich vmáčkneme lentilku. Takto pokládáme na vymazaný plech a vkládáme do trouby na 200°C po dobu přibližně 10minut.
Cukroví dáme vychladnout a poté skladujeme v chladu a suchu.
Co jste ještě nevěděli o receptu Linecké s lentilkou
Linecké s lentilkou je oblíbenou variací tradičního lineckého cukroví. Tato sladká pochoutka se skládá z jemného máslového těsta, které je proloženo ovocnou marmeládou a zdobeno barevnými lentilkami. Barevné lentilky dodávají lineckým koláčkům nejen atraktivní vzhled, ale také příjemnou chuť. Tento recept je skvělý pro rodinné oslavy a vánoční pečení, protože potěší jak dospělé, tak děti. Vynikají svou křehkostí a kombinací sladké a ovocné chuti, což je dělá oblíbenou volbou pro milovníky cukroví.