Plněné mušličky

Na vál si dáme naváženou polohrubou mouku, v níž si uděláme důlek a do něj rozbijeme vejce. K tomu přilijeme velkýho paňáka vody, přidáme nakrájené, změklé máslo. Vypracujeme těsto, které dáme přes noc do lednice.
Ingredience aneb co potřebujete
na obalení cukr moučka
1 lžička vanilkový cukr
náplň 110 g mleté ořechy
110 g cukr krupice
1 ks vejce
3 ks žloutek
těsto 280 g máslo
studená voda
280 g polohrubá mouka
1 ks vejce
Postup vaření podle receptu
Před tím než se pustíme do těsta, tak si připravíme náplň. V misce si vyšleháme cukr se žloutky a celým vejcem. K tomu pak ještě vmícháme oříšky.
Moukou si posypeme kde budeme válet těsto. Vyválíme placku, z které vykrajujeme kolečka. Na ty pak lžičkou vložíme náplň a okraje smáčkneme k sobě, tak aby nám náplň nevytekla.
Pokládáme na vymazaný plech, dáváme do trouby na 170°C a pečeme 6-8minut.
Smícháme si vanilkový cukr s moučkovým a v nich pak ještě teplé mušličky obalujeme. Aby nám vydržely, dáváme cukroví na chladné místo.
Co jste ještě nevěděli o receptu Plněné mušličky
Plněné mušličky jsou lahodným pokrmem, který spojuje v sobě chuť a estetiku. Obvykle se skládají z těstovinových mušli, které jsou plněné směsí sýra, masa a koření. Tato delikátní plněná těstovina se poté zapeče v omáčce, často s rajčaty nebo bešamelovou, a posype se sýrem. Je oblíbená nejen v domácí kuchyni, ale i v restauracích, kde se podává jako hlavní jídlo nebo předkrm. Plněné mušličky nabízejí možnosti k experimentování s ingrediencemi a každá tabule si tak může vychutnat jedinečnou variantu tohoto pokrmu.