Citronová bábovka s bílým jogurtem

Co nám po ránu provoní byt? Vůně čerstvě upečené citronové bábovky.
Ingredience aneb co potřebujete
mouka
tuk
120 g cukr
150 g jogurt - bílý
1 polévková lžíce citronová kůra
2 ks vajíčka
1 ks vanilkový cukr
200 g mouka - polohrubá
1 balíček.prášek do pečiva
1/2 ks citron
90 ml olej
Postup vaření podle receptu
Připravíme si formu na bábovku, kterou si pečlivě vymažeme tukem a lehce vysypeme moukou.
Zapneme si troubu na 160°C.
Rozklepneme si vajíčka a pomocí mixéru šleháme. Postupně přidáváme vanilkový a klasický cukr. Zakápneme citronovou šťávou a nezapomeneme na prášek do pečiva. Po troškách přisypáváme polohrubou mouku a mícháme.
Vyklopíme bílý jogurt a nasypeme citronovou kůru. Těsto propracujeme, přendáme do bábovkové formy a upečeme. Vyklopíme, pocukrujeme a můžeme servírovat. Nechte si chutnat.
Co jste ještě nevěděli o receptu Citronová bábovka s bílým jogurtem
Citronová bábovka s bílým jogurtem je skvělý dezert, který kombinuje jemnost tradiční bábovky s osvěžující chutí citronu. Přidání bílého jogurtu činí bábovku krásně vláčnou a dodává jí lehkou kyselost, která se skvěle snoubí s citrusovými tóny. Tento dezert je ideální pro odpolední posezení u kávy nebo čaje. Jeho příprava je jednoduchá a rychlá, takže si ho můžete snadno připravit i v týdnu. Při servírování můžete bábovku ozdobit moučkovým cukrem nebo jemně strouhanou citronovou kůrou pro ještě silnější aroma.