Skořicová poleva

Skořicová poleva
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Poleva, která dodá vašemu vánočnímu cukroví kořeněnou chuť.

Ingredience aneb co potřebujete

poleva 1/2 lžičky mletá skořice
1 ks bílek
100 g cukr moučka

Postup vaření podle receptu

Prosejeme si moučkový cukr, ke kterému si přidáme olej, bílek a třeme dohladka.

Do toho pak přimícháme skořici.

Tuto polevu musíme co nejrychleji zpracovávat neboť extrémně rychle tuhne.

Co jste ještě nevěděli o receptu Skořicová poleva

Skořicová poleva je lahodný a aromatický doplněk, který skvěle oživí různé dezerty a pečivo. Je vyrobena z cukru, másla a mleté skořice, což jí dodává charakteristickou hnědou barvu a voňavou chuť. Často se používá na záviny, koláče nebo jakékoli pečené dobroty, kde díky ní získají úžasný skořicový nádech. Skořicová poleva se nejenže skvěle hodí na sladkosti, ale také vytváří příjemnou texturu a lesk, který láká oči a vyvolává chuť na další porci.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.4/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: České, Cukroví, Vánoční pokrm, Poleva
Štítky:

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Skořicová poleva.

Přidat komentář