Bramborová kaše

Klasická česká příloha z brambor.
Ingredience aneb co potřebujete
50g máslo
mletý nebo celý kmín
sůl
250 ml mléko
6 ks brambory (střední)
Postup vaření podle receptu
Brambory omyjeme, oškrábeme , rozkrájíme na čtvrtky, znovu promyjeme dáme do hrnce s vodou, kterou osolíme a přidáme kmín. Povaříme dokud se brambory po propíchnutí vidličkou, nerozpadají, cca.30min.
Když jsou brambory hotové, tak je slijeme, přidáme máslo a rozšťoucháváme nebo použijeme ruční šlehač. K tomu při stálém míchání přidáváme ohřáté mléko. Mícháme do té doby, dokud kaše není hladká, bez hrudek.
Konzistence záleží na vás, k řidší kaši použijeme více mléka.
Co jste ještě nevěděli o receptu Bramborová kaše
Bramborová kaše je oblíbeným pokrmem české kuchyně, který se vyrábí z vařených brambor, mléka a másla. Její jemná textura a lahodná chuť ji činí ideálním přílohou k mnoha masovým jídlům, jako je svíčková nebo řízek. Kaši lze ochutit solí, pepřem, nebo česnekem, což dodává další rozměr. V domácnostech je bramborová kaše často připravována jako rychlé a výživné jídlo, které si oblíbily nejen děti, ale i dospělí. Tento jednoduchý, ale chutný pokrm si zaslouží místo na nejednom stole.