Bramborová kaše

Bramborová kaše
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Klasická česká příloha z brambor.

Ingredience aneb co potřebujete

50g máslo
mletý nebo celý kmín
sůl
250 ml mléko
6 ks brambory (střední)

Postup vaření podle receptu

Brambory omyjeme, oškrábeme , rozkrájíme na čtvrtky, znovu promyjeme dáme do hrnce s vodou, kterou osolíme a přidáme kmín. Povaříme dokud se brambory po propíchnutí vidličkou, nerozpadají, cca.30min.

Když jsou brambory hotové, tak je slijeme, přidáme máslo a rozšťoucháváme nebo použijeme ruční šlehač. K tomu při stálém míchání přidáváme ohřáté mléko. Mícháme do té doby, dokud kaše není hladká, bez hrudek.

Konzistence záleží na vás, k řidší kaši použijeme více mléka.

Co jste ještě nevěděli o receptu Bramborová kaše

Bramborová kaše je oblíbeným pokrmem české kuchyně, který se vyrábí z vařených brambor, mléka a másla. Její jemná textura a lahodná chuť ji činí ideálním přílohou k mnoha masovým jídlům, jako je svíčková nebo řízek. Kaši lze ochutit solí, pepřem, nebo česnekem, což dodává další rozměr. V domácnostech je bramborová kaše často připravována jako rychlé a výživné jídlo, které si oblíbily nejen děti, ale i dospělí. Tento jednoduchý, ale chutný pokrm si zaslouží místo na nejednom stole.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.2/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: České, Vegetariánské, Příloha
Štítky: česká kuchyně, příloha, vegetariánský recept

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Bramborová kaše.

Přidat komentář