Perník na plech

Perník na plech
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Jednodušší to být nemůže..

Ingredience aneb co potřebujete

1 ks vejce
1 ks prášek do perníku
1 hrnek mléko
1/2 hrnku olej
2 hrnky hladká mouka
8 lžic kakao
1 ks vanilkvý cukr
1 hrnek cukr krupice

Postup vaření podle receptu

Ve větší míse si smícháme mouku s cukrem, práškem do perníku, vanilkovým cukrem a kakaem. K tomu si přilijeme mléko, olej a rozšlehané vejce. Vše pořádně promícháme.

Předehřejeme si troubu na 180°C. Promíchané těsto nalijeme do moukou vysypaného hlubšího plechu.

Vkládáme do trouby a asi půl hodiny pečeme.

Perník můžeme nakrájený podávat okamžitě.

Co jste ještě nevěděli o receptu Perník na plech

Perník na plech je oblíbený tradiční dezert, který potěší nejen chuťové pohárky, ale i oko. Tento sladký moučník se vyznačuje jemnou, kořeněnou chutí, kterou mu propůjčuje kombinace různých koření, jako je skořice, hřebíček a zázvor. Příprava je rychlá a jednoduchá, což z něj činí ideální volbu pro rodinné oslavy či nedělní odpoledne. Perník lze podávat samotný nebo s polevou, a často se obohacuje o ořechy nebo sušené ovoce. Je to skvělý způsob, jak si užít kousek tradice a pohody v každém soustu.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.1/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Pro děti, České, Chuťovky, Moučník, Vánoční pokrm
Štítky: česká kuchyně, moučník

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Perník na plech.

Přidat komentář