Ovesné sušenky s jablkem

Máte rádi ovesné vločky? Pojďme si z nich upéct sušenky. Chutné a vláčné, vhodné k posezení s rodinou.
Ingredience aneb co potřebujete
1 ks vajíčko
sůl
1/2 kávové lžičky kypřicí prášek do pečiva
1 ks lusk vanilkový
1 a 1/2 hrnku ovesných vloček
voda
1 hrnek mouka - např. celozrnná
oblíbené oříšky
1/2 kávové lžičky jedlá soda
kvalitní čokoláda - bílá nebo mléčná
skořice - mletá
1 ks jablíčko
sušené ovoce - např. meruňky, rozinky apod.
1/2 hrnku med - např. lesní
Postup vaření podle receptu
Připravíme si všechny suroviny a na plech si rozprostřeme pečící papír.
Do velké mísy nasypeme obyčejné ovesné vločky a kypřicí prášek. Ovoníme skořicí. Přisypeme mouku a lehce osolíme.
Nalámeme si maličko kvalitní čokolády. Vložíme obsah rozříznutého vanilkového lusku.
Do mixéru si nasypeme oblíbené oříšky, trochu rozmixujeme a dáme do mísy. To samé můžeme udělat se sušeným ovocem (meruňky, rozinky apod.)
Přidáme maličko jedlé sody. V hrníčku si naředíme trochou vody jedno vajíčko a přilijeme do hmoty.
A nakonec zvlhčující, rozstrouhané jedno jablíčko.
Nyní měchačkou suroviny zamícháme. Těsto musí být akorát. Naředit můžeme vodou, zahustit vločkami.
Těsto překryjeme a dáme na necelých půl hodiny do chladničky.
Rukama formujeme sušenky a pečeme na málo, v předehřáté troubě.
Doba pečení je kolem deseti minut až čtvrt hodiny.
Po vychladnutí vychutnáváme vláčné sušenky s oblíbeným nápojem a pěknou knížkou.
Co jste ještě nevěděli o receptu Ovesné sušenky s jablkem
Ovesné sušenky s jablkem jsou lahodným a zdravým pochoutkou, kterou si zamilujete. Připravují se z ovesných vloček, které jsou bohaté na vlákninu, a šťavnatých jablek, jež dodávají sladkou a osvěžující chuť. Tyto sušenky jsou ideální pro snídani nebo jako svačina během dne. Jejich příprava je jednoduchá, stačí smíchat základní suroviny, vytvořit těsto a upéct dozlatova. Můžete do nich přidat i skořici nebo ořechy pro zvýraznění chuti. Díky obsahu jablek a ovesných vloček jsou nejen chutné, ale i výživné.