Čokoláda na mražené dorty a cukroví

Čokoláda na mražené dorty a cukroví
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

V troše vlažného mléka rozmícháme kakaový pudink a kakao. V hrnci rozpustíme cukr ve vodě, přidáme mléko a kakaovou směs. Vaříme dokud nám to celé nezhoustne. Pak necháme vychladit.

Ingredience aneb co potřebujete

1/4 l mléko
5 dkg kakao
1/4 l voda
140g cukr moučka
1,5 lžičky kakaový pudinkový prášek

Postup vaření podle receptu

Toto množství je na několik použití, tudíž můžeme uskladnit v lednici.

Používáme na ozdobu různých dortů, pohárů zmrzlin či o vánocích na cukroví.

Co jste ještě nevěděli o receptu Čokoláda na mražené dorty a cukroví

Čokoláda na mražené dorty a cukroví je ideálním řešením pro milovníky sladkostí. Tato specifická čokoláda se skvěle roztéká a perfektně se drží na povrchu dortů, muffinů a různých cukrovinek. Díky svému hladkému a lesklému finiši dodává dezertům profesionální vzhled. Mrazivý zážitek z jídla se zvýrazní, když kombinujete mražené krémy či ovoce s touto lahodnou čokoládou. Je vhodná nejen pro domácí pečení, ale i pro kreativní cukráře, kteří chtějí ohromit své zákazníky.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.4/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: České, Cukroví, Vánoční pokrm, Poleva
Štítky:

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Čokoláda na mražené dorty a cukroví.

Přidat komentář