Pálivá plněná vejce

Všechna vejce si uvaříme natvrdo, oloupeme a čtyři z nich podélně rozřízneme a vyloupneme z nich žloutky, ty dáme později do náplně. Těm zbylým vejcím jen seřízneme špičky.
Ingredience aneb co potřebujete
pažitka
pálivá hořčice
mletý černý pepř
10 dkg tvrdý sýr
6 ks vejce
5 dkg křenové pomazánkové máslo
2 ks rajče
sůl
mletá pálivá paprika
na ozdobu tatarská omáčka
čerstvá petrželka
Postup vaření podle receptu
Na náplň si v misce smícháme křenové máslo, nastrouhaný sýr a čerstvě nasekanou pažitku. K tomu ještě přidáme hořčici, pálivou papriku, osolíme, opepříme. Takto vše dohromady vyšleháme. Jako poslední přidáme vyloupnuté žloutky. Když jsme řádně promíchali, umístíme na hodinu do lednice.
Mezitím si vezmeme rajčata a vydlabeme jejich vnitřky. Vezmeme vajíčky s uříznutými špičkami, postavíme, na špičku dáme náplň a přiklopíme rajčetem. Můžeme pak tatarkou otečkovat, vypadají jak červené muchomůrky.
Vydlabané vejce pak vyplníme náplní a ozdobíme petrželkou.
Dokud nepodáváme, necháváme v chladu.
Co jste ještě nevěděli o receptu Pálivá plněná vejce
Pálivá plněná vejce jsou lahodnou a pikantní pochoutkou, která potěší všechny milovníky ostřejších chutí. Tato jídlo se připravuje vařením vajec, která se následně loupají a plní směsí žloutků, majonézy a různých koření, často s přídavkem pálivých papriček nebo chili. Výsledkem je nejen efektní předkrm, ale také skvělá volba pro oslavy a párty. Pálivá plněná vejce lze ozdobit čerstvou petrželkou nebo kousky papriky pro vylepšení vzhledu a chuti. Skvěle se hodí k vínu nebo jako součást studeného bufetu.