Šunkofleky

Šunkofleky
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Recept na oblíbené české jídlo.

Ingredience aneb co potřebujete

300 g uzené maso
400 g těstoviny fleky
5 ks vejce
4 kapky olej
100 ml mléko
podle chuti mletý černý pepř
sůl

Postup vaření podle receptu

Uvaříme těstoviny v osolené vodě s několika kapkami oleje. Poté slijeme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Uvařené uzené maso nebo šunku nakrájíme  na centimetrové kostičky.

Do zapékací misky dáme těstoviny, které promícháme s masem a dáme na 15 minut do předehřáté trouby. Pečeme na 220 °C.

Mezitím rozšleháme vejce s mlékem a přidáme sůl a pepř. Touto směsí zalijeme částečně zapečené šunkofleky. Teplotu snížíme na 180 °C a  dopečeme.

Šunkofleky podáváme  s kyselými okurkami, nebo okurkovým salátem.

Co jste ještě nevěděli o receptu Šunkofleky

Šunkofleky jsou oblíbené české jídlo, které se skládá z těstovin, šunky a sýra. Tento chutný pokrm se často připravuje z klasických kolínka nebo nudlí, které se smíchají s kostičkami šunky a nastrouhaným sýrem. Jídlo se poté zapeče v troubě, dokud není na povrchu zlatavé a křupavé. Šunkofleky jsou rychlé na přípravu a ideální pro rodinné obědy či večeře. Díky své variabilitě lze přidat i další ingredience, jako jsou zelenina nebo koření, což z nich činí oblíbenou volbu pro každou domácnost.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.5/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: České, Zapečené brambory a těstoviny
Štítky: česká kuchyně, hlavní chod

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Šunkofleky.

Přidat komentář