Babiččiny bramborové knedlíky

Babiččiny bramborové knedlíky
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Klasická česká příloha k omáčkovým jídlům.

Ingredience aneb co potřebujete

70 dkg brambory
1 ks vejce
20 dkg hrubá mouka
1 špetka sůl

Postup vaření podle receptu

Ve slupce si uvaříme brambory, které necháme poté vychladnout. Vychlazené pak oloupeme a strouháme na hrubém struhadle. S nimi pak smícháme mouku, vejce a sůl. Vše pak řádně prohněteme.

Když máme uhněteno, tak na pomoučeném vále, vyvalujeme naše knedlíky. Z tohoto množství by měli vyjít 3 kusy.

V hrnci si pak dáme vařit osolenou vodu, do které, když se nám začne vařit, vkládáme knedlíky. Ty pak přibližně 12-15minut vaříme. Je třeba je někdy v polovině oddělit neboť mají tendenci se k sobě lepit.

Po vyjmutí z vody je pak propícháme, aby se knedlíky nesrazily. Nejlépe se krájí nití.

Co jste ještě nevěděli o receptu Babiččiny bramborové knedlíky

Babiččiny bramborové knedlíky jsou tradičním českým pokrmem, který potěší chuťové pohárky mnoha generací. Tyto knedlíky se připravují z vařených brambor, mouky a vajec, což vytváří jemnou a chutnou konzistenci. Často se podávají jako příloha k masu a omáčkám, ale vynikají i samy o sobě, například s kysaným zelím nebo máslem. Babiččiny bramborové knedlíky jsou symbolem domácí kuchyně a láskyplného vaření, které se traduje z pokolení na pokolení.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.5/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: České, Vegetariánské, Příloha
Štítky: česká kuchyně, příloha, vegetariánský recept

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Babiččiny bramborové knedlíky .

Přidat komentář