Obalované chleby

Obalovaný chleba trochu jinak.
Ingredience aneb co potřebujete
2 - 3 plátků chléb
4 ks vejce
10 dkg šunka
10 dkg eidam
4 lžíce strouhanka
olej na smažení
sůl
Postup vaření podle receptu
V misce si rozmícháme vejce se strouhankou. Nadrobno nakrájíme šunku a sýr a vmícháme je do vajec se strouhankou. Osolíme podle chuti.
Do pánve s rozpáleným olejem vkládáme chleba, na který rozetřeme část vajíčkové směsi. Když máme chleba z té jedné strany osmahnut, otáčíme a smažíme na straně druhé.
Po dosmažení pokládáme na papírové ubrousky , abychom se zbavili přebytečného oleje a můžeme ihned podávat, popřípadě doplněný kečupem či nějakou zeleninou.
Co jste ještě nevěděli o receptu Obalované chleby
Obalované chleby, známé také jako chlebové řízky, jsou oblíbeným pokrmem v mnoha českých domácnostech. Příprava spočívá v tom, že plátky chleba jsou obaleny v trojobalu, obvykle tvořeném moukou, vejcem a strouhankou. Tyto kousky se pak smaží na pánvi, dokud nezískají zlatavou barvu a křupavou texturu. Obalované chleby mohou být podávány jako hlavní jídlo, často s bramborovým salátem nebo jako samostatná chuťovka na oslavy a pikniky. Jsou chutné, křupavé a lahodné pro každého milovníka klasické české kuchyně.