Obalované chleby

Obalované chleby
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Obalovaný chleba trochu jinak.

Ingredience aneb co potřebujete

2 - 3 plátků chléb
4 ks vejce
10 dkg šunka
10 dkg eidam
4 lžíce strouhanka
olej na smažení
sůl

Postup vaření podle receptu

V misce si rozmícháme vejce se strouhankou. Nadrobno nakrájíme šunku a sýr a vmícháme je do vajec se strouhankou. Osolíme podle chuti.

Do pánve s rozpáleným olejem vkládáme chleba, na který rozetřeme část vajíčkové směsi. Když máme chleba z té jedné strany osmahnut, otáčíme a smažíme na straně druhé.

Po dosmažení pokládáme na papírové ubrousky , abychom se zbavili přebytečného oleje a můžeme ihned podávat, popřípadě doplněný kečupem či nějakou zeleninou.

Co jste ještě nevěděli o receptu Obalované chleby

Obalované chleby, známé také jako chlebové řízky, jsou oblíbeným pokrmem v mnoha českých domácnostech. Příprava spočívá v tom, že plátky chleba jsou obaleny v trojobalu, obvykle tvořeném moukou, vejcem a strouhankou. Tyto kousky se pak smaží na pánvi, dokud nezískají zlatavou barvu a křupavou texturu. Obalované chleby mohou být podávány jako hlavní jídlo, často s bramborovým salátem nebo jako samostatná chuťovka na oslavy a pikniky. Jsou chutné, křupavé a lahodné pro každého milovníka klasické české kuchyně.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.3/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: České, Předkrm
Štítky: česká kuchyně, předkrm

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Obalované chleby.

Přidat komentář