Křehké vánoční cukroví

Křehké vánoční cukroví
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

V míse si uhněteme těsto z nastrouhaného másla, mouky, žloutku, octa a vlažné vody, je-li potřeba. Přes noc ukládáme do lednice.

Ingredience aneb co potřebujete

na obalení cukr moučka
náplň marmeláda
povidla
těsto 2 lžičky ocet
280 g hladká mouka
2 ks žloutek
280 g máslo
1 lžíce vlažná voda

Postup vaření podle receptu

Na pomoučeném vále si vyválíme 3mm silný plát. Tvořítkem vykrájíme z těsta kolečka, které vkládáme do škeblové formičky a plníme marmeládou.

Pokládáme na plech a pečeme asi  při 200°C dozlatova.

Škebličky pak obalujeme v moučkovém cukru.

Co jste ještě nevěděli o receptu Křehké vánoční cukroví

Křehké vánoční cukroví je tradiční součástí českých Vánoc. Jeho příprava je oblíbeným rituálem, který spojuje rodiny. Cukroví se vyrábí z jemné mouky, másla a cukru, často doplněné o různorodé ořechy nebo čokoládu. I když existuje mnoho různých receptů, společným znakem je jeho křehkost a rozplývavá chuť. Pečení a zdobení cukroví se stává zábavou, která přináší radost a vůni svátků do každého domova. Tento sladký poklad nezapomíná potěšit nejen chuťové pohárky, ale i sváteční atmosféru.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.3/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Pro děti, České, Cukroví, Vánoční pokrm
Štítky: česká kuchyně, cukroví, vegetariánský recept

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Křehké vánoční cukroví.

Přidat komentář