Jablečné lívance

Jablka s skořicí tvoří skvělou kombinaci. Tyto nadýchané a vlhké jablečné lívance se navzájem skvěle doplňují.
Ingredience aneb co potřebujete
300 g jablek
1 hrnek mléka
80 g krupicového cukru
160 g hrubé mouky
1 lžička kypřicího prášku
2 vejce
olej na smažení
skořicový cukr na posypání
Postup vaření podle receptu
Jablka zbavíme slupky a nahrubo je nastrouháme.
Žloutky vyšleháme se cukrem, poté přidáme mléko a vmícháme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Na závěr přidáme nastrouhaná jablka a vše důkladně promícháme.
Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně ho zapracujeme do jablečné směsi.
Na lívanečník nebo pánev naneseme olej a zahřejeme na střední teplotu. Lívance smažíme pomalu, každou stranu přibližně 2 minuty.
Upečené lívance obalíme ve skořicovém cukru.
Co jste ještě nevěděli o receptu Jablečné lívance
Jablečné lívance jsou lahodným a chutným pokrmem, který potěší nejen milovníky sladkého jídla. Jsou vyrobeny z čerstvých nastrouhaných jablek, mouky, vajec a mléka, což vytváří měkkou a nadýchanou texturu. Skvěle se hodí k snídani nebo jako chutná svačina. Lívance mohou být podávány s javorovým sirupem, medem nebo jogurtem a posypané skořicí pro extra chuť. Jsou ideální volbou pro zahájení dne s energií a sladkostí!