Pikantní směs na topinky

Pikantní směs na topinky
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Oloupanou cibuli najemno nakrájíme. Očištěné houby nakrájíme na plátky a očištěné papriky nakrájíme na drobné nudličky.

Ingredience aneb co potřebujete

2 - 3 ks paprika
250 g mleté vepřové maso
100 g žampiony
1/4 lžičky mletá pálivá paprika
1/2 lžičky mletá sladká paprika
1 ks cibule
1 lžíce olej na smažení
na ozdobu čerstvá řeřicha či bazalka
1 hrst strouhaná niva či eidam
podle chuti tabasco
sůl
mletý černý pepř

Postup vaření podle receptu

Cibuli na pánvi osmahneme do zpěnění. Na to přihodíme žampiony s paprikami a chvíli podusíme.  K tomu se pak přidá naložené maso, ke kterému přisypeme sladkou i pálivou papriku, opepříme, osolíme a  při stálém míchání pokapeme tabascem. Takhle zamíchané dusíme 20-30minut.

Směs podáváme na topinkách, nejlépe potřené česnekem. Posypeme buď strouhaným eidamem nebo nivou.

Můžeme dozdobit  nějakým zeleným lístkem koření jako je řeřicha či bazalka.

Co jste ještě nevěděli o receptu Pikantní směs na topinky

Pikantní směs na topinky je výborným způsobem, jak si zpříjemnit snídani nebo svačinu. Tato směs kombinuje jemně mleté koření, čerstvou zeleninu a například uzené maso, což vytváří nezapomenutelnou chuťovou kombinaci. Topinky obložené touto pikantní směsí jsou nejen chutné, ale také velmi snadné na přípravu. Stačí je opéct, potřít směsí a posypat bylinkami. Tato delikatesa si rychle získá vaše srdce i chuťové pohárky, ideálně se hodí k posezení s přáteli nebo rodinou.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.5/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Vepřové maso, České, Chuťovky, Předkrm, Dobroty
Štítky: česká kuchyně, chuťovka

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Pikantní směs na topinky.

Přidat komentář