Vepřové maso na houbách v jednom hrnci

Do vepřových plátků s houbami můžeme využít mražené houby, které jsme si nasbírali v létě. Cibule, která se přidá do základu, obohatí chuť.
Ingredience aneb co potřebujete
8 plátků vepřového masa
1 větší cibule
2-3 lžíce oleje
sůl
200 ml vývaru (podle potřeby)
pepř mletý
kmín mletý
sladká paprika
hříbky (žampiony)
grilovací koření
1 lžíce hladké mouka (nebo podle potřeby)
Postup vaření podle receptu
Maso jemně rozklepeme, přidáme sůl a pepř. Cibuli oloupeme, nakrájíme na malé kousky a osmahneme na rozehřátém oleji do zlatova.
Na cibuli dáme plátky masa a osmahneme je z obou stran, aby se maso uzavřelo. Přidáme houby (mohou být mražené nebo žampiony) a všechna koření. Podlijeme vývarem.
Maso dusíme nebo pečeme v troubě přibližně 45 minut, dokud nezměkne.
Na konci zahustíme omáčku moukou rozpuštěnou ve vodě a ještě ji necháme pomalu vařit. Konzistenci upravíme přidáním vývaru, a pokud potřebujeme více omáčky, použijeme více mouky.
Co jste ještě nevěděli o receptu Vepřové maso na houbách v jednom hrnci
Vepřové maso na houbách v jednom hrnci je lahodný pokrm, který potěší každého milovníka české kuchyně. Kombinace křehkého vepřového masa a chutných hub vytváří harmonickou a výživnou směs, která se vaří dohromady, což šetří čas i nádobí. Přidáním koření a zeleniny, jako jsou cibule a mrkev, získáte plnou a bohatou chuť. Tento jednoduchý recept je ideální pro rodinný oběd nebo večeři, kdy si můžete vychutnat domácí pohodu a teplé jídlo bez zbytečné práce v kuchyni.