Vepřové maso na houbách v jednom hrnci

Vepřové maso na houbách v jednom hrnci
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Porce: 8

Do vepřových plátků s houbami můžeme využít mražené houby, které jsme si nasbírali v létě. Cibule, která se přidá do základu, obohatí chuť.

Ingredience aneb co potřebujete

8 plátků vepřového masa
1 větší cibule
2-3 lžíce oleje
sůl
200 ml vývaru (podle potřeby)
pepř mletý
kmín mletý
sladká paprika
hříbky (žampiony)
grilovací koření
1 lžíce hladké mouka (nebo podle potřeby)

Postup vaření podle receptu

Maso jemně rozklepeme, přidáme sůl a pepř. Cibuli oloupeme, nakrájíme na malé kousky a osmahneme na rozehřátém oleji do zlatova.

Na cibuli dáme plátky masa a osmahneme je z obou stran, aby se maso uzavřelo. Přidáme houby (mohou být mražené nebo žampiony) a všechna koření. Podlijeme vývarem.

Maso dusíme nebo pečeme v troubě přibližně 45 minut, dokud nezměkne.

Na konci zahustíme omáčku moukou rozpuštěnou ve vodě a ještě ji necháme pomalu vařit. Konzistenci upravíme přidáním vývaru, a pokud potřebujeme více omáčky, použijeme více mouky.

Co jste ještě nevěděli o receptu Vepřové maso na houbách v jednom hrnci

Vepřové maso na houbách v jednom hrnci je lahodný pokrm, který potěší každého milovníka české kuchyně. Kombinace křehkého vepřového masa a chutných hub vytváří harmonickou a výživnou směs, která se vaří dohromady, což šetří čas i nádobí. Přidáním koření a zeleniny, jako jsou cibule a mrkev, získáte plnou a bohatou chuť. Tento jednoduchý recept je ideální pro rodinný oběd nebo večeři, kdy si můžete vychutnat domácí pohodu a teplé jídlo bez zbytečné práce v kuchyni.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.7/5 (46 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Vepřové maso
Štítky: Zelenina, vepřové maso, houby, omáčky, restování, oběd, snadné, sváteční / nedělní, běžný den, večeře, slané, do 100 korun, česká, snadný, pro začátečníky, pečení, podzimní, dušení

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Vepřové maso na houbách v jednom hrnci.

Přidat komentář