Krkovice pečená na bramborech

Krkovice pečená na bramborech
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Porce: 4

Pokud toužíte po chutném obědě a nechcete se trápit s komplikovanou přípravou, zkuste tento šťavnatý vepřový krkovičku na bramborách. Plátky brambor...

Ingredience aneb co potřebujete

4 plátky krkovice
1 cibule
3 stroužky česneku
150 g leča (nebo 1 bílá paprika a 4 rajčata)
150 ml vývaru
6 velkých brambor
rozmarýn
koření adžika
olej
sůl

Postup vaření podle receptu

Oloupeme cibuli a česnek a nakrájíme je na tenké plátky. Maso rozklepeme, osolíme a dochutíme kořením.

Oloupané brambory nakrájíme na plátky asi 1 cm silné, uložíme je do pekáče, osolíme a posypeme rozmarýnem.

Na pánvi na malém množství oleje z obou stran rychle osmahneme maso a následně ho položíme na brambory do pekáče.

Na maso dáme vrstvu nakrájené cibule a česneku a nakonec přidáme lečo nebo poklademe omytou a nakrájenou zeleninou.

Všechny ingredience spojíme s výpekem z pánve a vývarem, zakryjeme, a dáme do předem rozehřáté trouby na 200 °C.

Pečeme přibližně čtyřicet minut, během nichž maso občas přeléváme výpekem a jednou je otočíme.

Na závěr to ještě trochu odhalíme a pečeme dalších přibližně 15 minut.

Co jste ještě nevěděli o receptu Krkovice pečená na bramborech

Krkovice pečená na bramborech je lahodný pokrm, který ocení každý milovník české kuchyně. Šťavnaté vepřové maso se pomalu peče, aby získalo tu nejlepší chuť a vůni. Brambory, na kterých se krkovice pekou, nasávají srdnatou šťávu a vytvářejí tak dokonalou přílohu. Tento pokrm je ideální pro rodinné obědy nebo slavnostní večeře, protože kombinuje jednoduchost přípravy s bohatou chutí. Podávejte s čerstvým salátem nebo kvašenou zeleninou pro vyvážený zážitek.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.9/5 (83 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Vepřové maso
Štítky: Zelenina, vepřové maso, restování, oběd, snadné, běžný den, večeře, česká, snadný, pro začátečníky, bezlepkové, bramborová jídla, pečení, podzimní, zimní recepty, bylinky, z jednoho pekáčku

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Krkovice pečená na bramborech.

Přidat komentář