Krkovice pečená na bramborech
Pokud toužíte po chutném obědě a nechcete se trápit s komplikovanou přípravou, zkuste tento šťavnatý vepřový krkovičku na bramborách. Plátky brambor...
Ingredience aneb co potřebujete
4 plátky krkovice
1 cibule
3 stroužky česneku
150 g leča (nebo 1 bílá paprika a 4 rajčata)
150 ml vývaru
6 velkých brambor
rozmarýn
koření adžika
olej
sůl
Postup vaření podle receptu
Oloupeme cibuli a česnek a nakrájíme je na tenké plátky. Maso rozklepeme, osolíme a dochutíme kořením.
Oloupané brambory nakrájíme na plátky asi 1 cm silné, uložíme je do pekáče, osolíme a posypeme rozmarýnem.
Na pánvi na malém množství oleje z obou stran rychle osmahneme maso a následně ho položíme na brambory do pekáče.
Na maso dáme vrstvu nakrájené cibule a česneku a nakonec přidáme lečo nebo poklademe omytou a nakrájenou zeleninou.
Všechny ingredience spojíme s výpekem z pánve a vývarem, zakryjeme, a dáme do předem rozehřáté trouby na 200 °C.
Pečeme přibližně čtyřicet minut, během nichž maso občas přeléváme výpekem a jednou je otočíme.
Na závěr to ještě trochu odhalíme a pečeme dalších přibližně 15 minut.
Co jste ještě nevěděli o receptu Krkovice pečená na bramborech
Krkovice pečená na bramborech je lahodný pokrm, který ocení každý milovník české kuchyně. Šťavnaté vepřové maso se pomalu peče, aby získalo tu nejlepší chuť a vůni. Brambory, na kterých se krkovice pekou, nasávají srdnatou šťávu a vytvářejí tak dokonalou přílohu. Tento pokrm je ideální pro rodinné obědy nebo slavnostní večeře, protože kombinuje jednoduchost přípravy s bohatou chutí. Podávejte s čerstvým salátem nebo kvašenou zeleninou pro vyvážený zážitek.

Tomáš Rohlena