Vepřové plátky s fazolkami a křenem

Maso nakrájíme na menší plátky, lehce je naklepeme, osolíme a opepříme. Na rozpáleném oleji je z obou stran osmažíme. Když jsou plátky téměř měkké, vyndáme je…
Ingredience aneb co potřebujete
600 g vepřové kýty
sůl
pepř
olej
1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
sklenice sterilovaných fazolek
asi 3 lžíce kečupu (nejlépe domácího)
2 stroužky česneku
kousek čerstvého křenu
Postup vaření podle receptu
Maso nakrájíme na tenké plátky, lehce je naklepeme, osolíme a opepříme, poté je opečeme na rozehřátém oleji z obou stran.
Maso, které je téměř měkké, vyjmeme a do výpeku dáme lžíci másla. Přidáme mouku a vše promícháme. Poté nalijeme trochu vody, přidáme scezené fazolky, kečup a utřený česnek se špetkou soli, a krátce dusíme.
Maso dáme zpět do omáčky, přikryjeme a ještě chvíli necháme dusit. Případně přidáme trošku vody, pokud je to nutné.
Na talířích posypeme jídlo strouhaným křenem.
Nejvhodnější přílohou je rýže nebo různé formy brambor.
Co jste ještě nevěděli o receptu Vepřové plátky s fazolkami a křenem
Vepřové plátky s fazolkami a křenem jsou tradiční české jídlo, které spojuje chutě a textury v dokonalé harmonii. Jemné vepřové maso je marinováno a poté šťavnatě opečeno, což mu dodává bohatou chuť. Fazolky, často restované na másle, poskytují svěží kontrast, zatímco křen dodává pokrmu pikantní nádech. Toto jídlo je nejen chutné, ale také výživné, ideální pro rodinné obědy či slavnostní večeře. S pečivem nebo bramborami se stává nezapomenutelným zážitkem pro milovníky české kuchyně.