Vepřové plátky s fazolkami a křenem

Vepřové plátky s fazolkami a křenem
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Maso nakrájíme na menší plátky, lehce je naklepeme, osolíme a opepříme. Na rozpáleném oleji je z obou stran osmažíme. Když jsou plátky téměř měkké, vyndáme je…

Ingredience aneb co potřebujete

600 g vepřové kýty
sůl
pepř
olej
1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
sklenice sterilovaných fazolek
asi 3 lžíce kečupu (nejlépe domácího)
2 stroužky česneku
kousek čerstvého křenu

Postup vaření podle receptu

Maso nakrájíme na tenké plátky, lehce je naklepeme, osolíme a opepříme, poté je opečeme na rozehřátém oleji z obou stran.

Maso, které je téměř měkké, vyjmeme a do výpeku dáme lžíci másla. Přidáme mouku a vše promícháme. Poté nalijeme trochu vody, přidáme scezené fazolky, kečup a utřený česnek se špetkou soli, a krátce dusíme.

Maso dáme zpět do omáčky, přikryjeme a ještě chvíli necháme dusit. Případně přidáme trošku vody, pokud je to nutné.

Na talířích posypeme jídlo strouhaným křenem.

Nejvhodnější přílohou je rýže nebo různé formy brambor.

Co jste ještě nevěděli o receptu Vepřové plátky s fazolkami a křenem

Vepřové plátky s fazolkami a křenem jsou tradiční české jídlo, které spojuje chutě a textury v dokonalé harmonii. Jemné vepřové maso je marinováno a poté šťavnatě opečeno, což mu dodává bohatou chuť. Fazolky, často restované na másle, poskytují svěží kontrast, zatímco křen dodává pokrmu pikantní nádech. Toto jídlo je nejen chutné, ale také výživné, ideální pro rodinné obědy či slavnostní večeře. S pečivem nebo bramborami se stává nezapomenutelným zážitkem pro milovníky české kuchyně.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.8/5 (41 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Vepřové maso
Štítky: Zelenina, vepřové maso, oběd, snadné, sváteční / nedělní, běžný den, večeře, slané, do 100 korun, česká, snadný, pro začátečníky, smažení, pikantní, dušení

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Vepřové plátky s fazolkami a křenem.

Přidat komentář