Pikantní vepřová panenka s bylinkami a bramborovými špalíčky

Odstraníme blány z panenky, potřeme ji olejem, osolíme a opepříme, a poté ji necháme hodinu odpočinout. Na pánvi rozpálíme nakrájenou slaninu a na ní následně opečeme…
Ingredience aneb co potřebujete
1 panenka
olej na potření masa
sůl
pepř
60 g anglické slaniny
sušené bylinky (tymián, rozmarýn, libeček, petrželka)
1 dl portského vína
lžička hladké mouky
lžíce worcesteru
špetka čili koření
lžíce sójové omáčky
trochu vývaru
lžička másla
Bramborové špalíčky
500 g brambor vařených ve slupce den předem
sůl
1 vejce
150 g hrubé mouky
Postup vaření podle receptu
Panenku očistíme od blan, poté ji potřeme olejem, osolíme a opepříme a na hodinu ji necháme odpočívat.
Na pánvi osmahneme nakrájenou slaninu a následně na ní důkladně orestujeme panenku ze všech stran. Okořeníme bylinkami, přilijeme víno a přidáme worcesterovou a sójovou omáčku.
Maso pečeme přibližně 20 minut, poté je vytáhneme, posypeme bylinkami a čili kořením, zabalíme do alobalu a necháme v teple dalších 10 minut.
Smažený tuk vysmažíme, posypeme trochu mouky, promícháme, přilijeme vývar, povaříme a na závěr přidáme lžičku másla.
Oloupeme brambory, nastrouháme je a smícháme se solí, vajíčkem a moukou, čímž připravíme těsto. Mezitím si připravíme vroucí osolenou vodu. Z těsta vytvoříme válečky a rozkrájíme je na stejné kousky. Když kousky vložíme do vařící vody, vaříme je, dokud nevyplavou, a poté je necháme ještě minutu vařit.
Co jste ještě nevěděli o receptu Pikantní vepřová panenka s bylinkami a bramborovými špalíčky
Pikantní vepřová panenka s bylinkami a bramborovými špalíčky je vynikající pokrm, který potěší všechny milovníky masa. Šťavnatá panenka je marinovaná v aromatických bylinkách a koření, což jí dodává intenzivní chuť. Je podávána s křupavými bramborovými špalíčky, které perfektně doplňují její jemnost. Tento pokrm je ideální volbou pro romantickou večeři nebo oslavu s přáteli. Spojení pikantnosti a bylinek zaručuje nezapomenutelný gastronomický zážitek.