Pikantní vepřová panenka s bylinkami a bramborovými špalíčky

Pikantní vepřová panenka s bylinkami a bramborovými špalíčky
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 2

Odstraníme blány z panenky, potřeme ji olejem, osolíme a opepříme, a poté ji necháme hodinu odpočinout. Na pánvi rozpálíme nakrájenou slaninu a na ní následně opečeme…

Ingredience aneb co potřebujete

1 panenka
olej na potření masa
sůl
pepř
60 g anglické slaniny
sušené bylinky (tymián, rozmarýn, libeček, petrželka)
1 dl portského vína
lžička hladké mouky
lžíce worcesteru
špetka čili koření
lžíce sójové omáčky
trochu vývaru
lžička másla

Bramborové špalíčky
500 g brambor vařených ve slupce den předem
sůl
1 vejce
150 g hrubé mouky

Postup vaření podle receptu

Panenku očistíme od blan, poté ji potřeme olejem, osolíme a opepříme a na hodinu ji necháme odpočívat.

Na pánvi osmahneme nakrájenou slaninu a následně na ní důkladně orestujeme panenku ze všech stran. Okořeníme bylinkami, přilijeme víno a přidáme worcesterovou a sójovou omáčku.

Maso pečeme přibližně 20 minut, poté je vytáhneme, posypeme bylinkami a čili kořením, zabalíme do alobalu a necháme v teple dalších 10 minut.

Smažený tuk vysmažíme, posypeme trochu mouky, promícháme, přilijeme vývar, povaříme a na závěr přidáme lžičku másla.

Oloupeme brambory, nastrouháme je a smícháme se solí, vajíčkem a moukou, čímž připravíme těsto. Mezitím si připravíme vroucí osolenou vodu. Z těsta vytvoříme válečky a rozkrájíme je na stejné kousky. Když kousky vložíme do vařící vody, vaříme je, dokud nevyplavou, a poté je necháme ještě minutu vařit.

Co jste ještě nevěděli o receptu Pikantní vepřová panenka s bylinkami a bramborovými špalíčky

Pikantní vepřová panenka s bylinkami a bramborovými špalíčky je vynikající pokrm, který potěší všechny milovníky masa. Šťavnatá panenka je marinovaná v aromatických bylinkách a koření, což jí dodává intenzivní chuť. Je podávána s křupavými bramborovými špalíčky, které perfektně doplňují její jemnost. Tento pokrm je ideální volbou pro romantickou večeři nebo oslavu s přáteli. Spojení pikantnosti a bylinek zaručuje nezapomenutelný gastronomický zážitek.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 5.0/5 (26 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Vepřové maso
Štítky: Zelenina, vepřové maso, vaření, sváteční / nedělní, běžný den, večeře, smažení, náročné, náročný, pálivé

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Pikantní vepřová panenka s bylinkami a bramborovými špalíčky.

Přidat komentář