Vepřová kýta se zeleninou a klobásou

Jednoduchá masová směs je vždy báječnou a rychlou volbou na oběd nebo večeři. K kusům vepřového masa a různým druhům zeleniny přidáme…
Ingredience aneb co potřebujete
200 g vepřové kýty
1 lžíce sádla (nebo oleje)
1 cibule
1-2 stroužky česneku
sůl (podle chuti)
čerstvě mletý pepř
1 maďarská klobása (pikantní)
1 červená kapie
1 bílá paprika
5 cm pórku
2 listy bílého zelí
1 lžíce rajčatové pasty z tuby
1 lžíce paprikové lahůdkové pasty
horká voda na podlití
1 malá lžička Solamylu dle potřeby
Postup vaření podle receptu
Maso nakrájíme na kousky velikosti sousta nebo na tenké proužky. Cibuli rozřízneme, oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Do zahřáté hluboké pánve přidáme tuk a osmahneme cibuli.
Vsypeme maso, osolíme a opepříme, a poté restujeme, dokud nezměkne. Následně přidáme klobásu nakrájenou na kolečka.
Nejprve umyjeme a nakrájíme papriky na pásky, zelí na tenké proužky, pórek na kolečka a česnek nasekáme. Jakmile je maso skoro měkké, přidáme zeleninu a obě pasty, zalijeme horkou vodou a dusíme po dobu 3 minut.
Pokud je nutné, zhoustíme pomocí malé lžičky Solamylu rozmíchaného ve lžíci studené vody. Přivedeme k varu a poté odstavíme. Servírujeme s rýží, těstovinami nebo pečivem.
Co jste ještě nevěděli o receptu Vepřová kýta se zeleninou a klobásou
Vepřová kýta se zeleninou a klobásou je vynikající pokrm, který spojuje šťavnaté maso s výživnou zeleninou. Klobása dodává jídlu jedinečnou chuť a aroma, zatímco zbytek ingrediencí zajišťuje pestrou škálu vitamínů a minerálů. Tento pokrm je oblíbený nejen pro svou chutnost, ale také pro jednoduchou a rychlou přípravu. Ideální je servírovat ho s čerstvým chlebem nebo bramborami, což z něj činí sytý a vyvážený oběd či večeři.