Vepřové plátky v těstíčku s jablkovým pyré

Maso naklepeme, osolíme a opepříme, poté namočíme do těstíčka a smažíme na rozpáleném oleji. Těstíčko připravíme rozšleháním vajec s...
Ingredience aneb co potřebujete
4 vepřové plátky
1 vejce
mouka hladká
trocha mléka
sladká mletá paprika
sůl
pepř
2 jablka
celer
špetka skořice
citronová šťáva
Postup vaření podle receptu
Maso naklepeme, osojíme a opepříme, poté ho namočíme do těstíčka a smažíme v rozehřátém oleji. Těstíčko připravíme tak, že smícháme rozšlehané vejce s mlékem, přidáme trochu mouky s paprikou a důkladně promícháme.
Těsto by mělo být spíše hutnější. Jablka oloupeme, zbavíme je jader, nastrouháme a s trochou vody je uvaříme do měkka. Poté je osladíme a dochutíme citronovou šťávou. Vepřové plátky servírujeme s jablečným pyré.
Co jste ještě nevěděli o receptu Vepřové plátky v těstíčku s jablkovým pyré
Vepřové plátky v těstíčku s jablkovým pyré jsou lahodným jídlem, které spojuje šťavnaté maso s jemným a sladkým pyré. Těstíčko, ve kterém jsou plátky obaleny, dodává křupavost a zlatavou barvu, zatímco jablkové pyré poskytuje osvěžující kontrast k bohaté chuti vepřového. Toto jídlo je ideální proopakování tradiční české kuchyně s moderním nádechem. Podává se často s bramborovou přílohou nebo čerstvým salátem, což celé jídlo činí vyváženým a chutným pokrmem pro každou příležitost.