Masové šátečky

Vezmeme si listové těsto, rozválíme jej a nakrájíme na čtverečky, které potíráme rozšlehaným vejcem.
Ingredience aneb co potřebujete
majoránka
2 lžíce černé olivy
2 ks vejce
bílý pepř
tymián
petrželka
2 lžíce hrubá mouka
sůl
olivový olej
1 ks cibule
300 g mleté vepřové maso
250 g listové těsto
4 stroužky česnek
bazalka
na potření vejce
Postup vaření podle receptu
Oloupeme si cibuli a najemno nakrájíme. Oloupaný česnek prolisujeme a olivy si nasekáme. Na pánvi si orestujeme cibulku, k tomu přidáme česnek a po chvilce i mleté maso. Okořeníme bylinkami, osolíme a přidáme olivy.
Jakmile nám směs vychladne, tak vmícháme i vejce. Směsí pak plníme připravené čtverečky a tvoříme z nich šátečky. Ty pak ještě potíráme vejcem a pokládáme na plech s pečícím papírem.
Dáváme péct do předehřáté trouby na 250°C. Poté stahujeme na 200°C a pečeme do zlatova.
Šátečky jsou výborné jako předkrm.
Co jste ještě nevěděli o receptu Masové šátečky
Masové šátečky jsou oblíbeným pokrmem, který potěší nejen milovníky masitých jídel. Jsou to malé pečivo plněné mletým masem, zeleninou nebo jinými ingrediencemi, které se peče do zlatova. Tento lahodný snack je ideálním doplňkem na oslavy, rodinné sešlosti nebo jako lehká večeře. Příprava masových šátečků může být kreativní, neboť lze variabilně zvolit náplň, ať už se jedná o hovězí, kuřecí či vepřové maso. U většiny rodin se staly oblíbenou tradicí, která potěší každého strávníka.