Vepřové kotlety na zelenině

Maso jemně naklepeme, případně na kosti a po okrajích nařízneme. Osolíme a opepříme z obou stran, jednu stranu obalíme v mouce a na druhé...
Ingredience aneb co potřebujete
4 vepřové kotlety (lze i plátky krkovice)
1 plátek celeru
1 petržel
1 větší mrkev
1 cibule
hladká mouka
sladká mletá paprika
sůl
pepř
1 bobkový list
1 lžíce sádla nebo oleje
vývar (voda s kouskem masoxu)
Postup vaření podle receptu
Maso jemně rozklepeme a na kosti a kolem okrajů uděláme malé řezy. Osolíme a opepříme obě strany, jednu stranu posypeme moukou a druhou mírně sladkou paprikou. Kořenovou zeleninu (cibuli, mrkev, celer, petržel) nakrájíme na drobné kostičky.
Na pánvi rozehřejeme tuk a rychle opečeme maso z obou stran, poté ho vyjmeme. Do tuku přidáme nakrájenou cibuli a zeleninu, které osmahneme, a zalijeme asi 3 dl horkého vývaru nebo vody. Obsah pánve přemístíme do zapékací mísy nebo pekáče, vložíme tam bobkový list, přidáme opečené maso a zakryjeme. V předehřáté troubě pečeme přibližně 20 minut na 170 stupňů. Poté sundáme pokličku, přidáme podle potřeby vývar nebo vodu a odkryté dopečeme přibližně 30 minut, přičemž zvýšíme teplotu na 180 stupňů.
Měkké maso vyjmeme a přidáme tekutinu, aby bylo ve správném množství, a zahustíme tmavší jíškou ze sádla. Dobře povaříme, maso vrátíme do omáčky, necháme ho prohřát a poté podáváme. K jídlu se hodí různé přílohy, jako jsou houskové nebo bramborové knedlíky, brambory, těstoviny nebo rýže.
Co jste ještě nevěděli o receptu Vepřové kotlety na zelenině
Vepřové kotlety na zelenině jsou lahodným pokrmem, který spojuje šťavnatost masa s čerstvostí zeleniny. Tento recept obvykle zahrnuje marinované kotlety, které se opékají na pánvi nebo grilu, a podávají se na lůžku z cibule, papriky, cukety a mrkve. Vepřové kotlety si zachovávají svou šťavnatost díky krátkému času přípravy a kombinaci s voňavou zeleninou dodává jídlu svěžest a zdravé živiny. Jednoduché na přípravu, ideální pro rodinnou večeři nebo víkendový oběd.