Marinované vepřové ražniči

Maso nakrájíme na kousky a necháme jej přes noc marinovat. Druhý den postupně napichujeme maso, cibuli a slaninu na špejle. Poté je uložíme do pekáče a…
Ingredience aneb co potřebujete
500 g vepřové plece (nebo kýta, krkovička)
1 větší cibule
kousek špeku
0,5 lžičky hladké mouky
Marináda
1 lžíce oleje
1 lžíce čerstvé sekané petrželky
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce majoránky
1 lžíce hořčice
1 lžíce utřeného česneku
Postup vaření podle receptu
Plec rozkrájíme na kusy a necháme ho marinovat přes noc.
Druhý den postupně napichujeme maso, cibuli a slaninu na špejle.
Umístíme to do pekáče a pečeme přibližně hodinu, přičemž během pečení podléváme výpekem.
Po upečení vyjmeme z pekáče. Vypečenou šťávu slijeme, lehce posypeme moukou a přidáme trochu vody, abychom vytvořili omáčku. Necháme ji chvíli povařit.
K opékání se hodí jak brambory, tak i vařené, hranolky a zeleninový salát.
Co jste ještě nevěděli o receptu Marinované vepřové ražniči
Marinované vepřové ražniči je oblíbené jídlo, které přináší chuť grilování a slavnostní atmosféru. Vepřové maso je naloženo v chutné marinádě, která obvykle obsahuje olej, česnek, papriku a bylinky. Díky marinování je maso šťavnaté a plné chuti. Na špejli se často kombinují s cibulí a zeleninou, což dodává jídlu krásnou barevnost a pestrost. Ražniči se obvykle podávají s čerstvým chlebem nebo přílohou, což z nich činí skvělou volbu na rodinné grilování nebo letní posezení.