Marinované vepřové ražniči

Marinované vepřové ražniči
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Porce: 4

Maso nakrájíme na kousky a necháme jej přes noc marinovat. Druhý den postupně napichujeme maso, cibuli a slaninu na špejle. Poté je uložíme do pekáče a…

Ingredience aneb co potřebujete

500 g vepřové plece (nebo kýta, krkovička)
1 větší cibule
kousek špeku
0,5 lžičky hladké mouky
Marináda
1 lžíce oleje
1 lžíce čerstvé sekané petrželky
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce majoránky
1 lžíce hořčice
1 lžíce utřeného česneku

Postup vaření podle receptu

Plec rozkrájíme na kusy a necháme ho marinovat přes noc.

Druhý den postupně napichujeme maso, cibuli a slaninu na špejle.

Umístíme to do pekáče a pečeme přibližně hodinu, přičemž během pečení podléváme výpekem.

Po upečení vyjmeme z pekáče. Vypečenou šťávu slijeme, lehce posypeme moukou a přidáme trochu vody, abychom vytvořili omáčku. Necháme ji chvíli povařit.

K opékání se hodí jak brambory, tak i vařené, hranolky a zeleninový salát.

Co jste ještě nevěděli o receptu Marinované vepřové ražniči

Marinované vepřové ražniči je oblíbené jídlo, které přináší chuť grilování a slavnostní atmosféru. Vepřové maso je naloženo v chutné marinádě, která obvykle obsahuje olej, česnek, papriku a bylinky. Díky marinování je maso šťavnaté a plné chuti. Na špejli se často kombinují s cibulí a zeleninou, což dodává jídlu krásnou barevnost a pestrost. Ražniči se obvykle podávají s čerstvým chlebem nebo přílohou, což z nich činí skvělou volbu na rodinné grilování nebo letní posezení.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 5.0/5 (56 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Vepřové maso
Štítky: vepřové maso, oběd, snadné, sváteční / nedělní, běžný den, česká, snadný, pro začátečníky, pečení, bylinky, večírky a oslavy, marinování

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Marinované vepřové ražniči.

Přidat komentář