Špíz z vepřové panenky

Nakrájíme panenku na větší kusy a umístíme ji do misky. Osolíme, opepříme, přidáme koření, česnek a olej. Vše dobře promícháme a necháme marinovat minimálně 2 hodiny.
Ingredience aneb co potřebujete
vepřová panenka
anglická slanina
cibule
kapie
klobása
sůl, pepř
grilovací koření
aglio peperoncini (nemusí být)
česnek
olej
Postup vaření podle receptu
Čočku nakrájíme na větší kusy a vložíme do misky. Osolíme ji, opepříme, přidáme koření, česnek a olej. Vše důkladně promícháme a necháme marinovat alespoň 2 hodiny.
Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na čtvrtiny, papriku umyjeme a nakrájíme na větší kusy, klobásu na plátky. Každý kousek masa zabalíme do slaniny a potom vše střídavě napichujeme na špejli.
Vložíme do pekáče, trochu podlijeme a pečeme na 225°C, dokud nezměkne. Během pečení podléváme šťávou.
Co jste ještě nevěděli o receptu Špíz z vepřové panenky
Špíz z vepřové panenky je lahodné jídlo, které potěší každého milovníka masa. Vepřová panenka, známá pro svou jemnost a šťavnatost, je nakrájena na kusy a marinována s bylinkami a kořením. Poté se špízy pečou na grilu nebo v troubě, což jim dodává kouřovou chuť. Podávají se často s čerstvou zeleninou a omáčkami, které ještě více umocňují zážitek z jídla. Tento pokrm je ideální na oslavy i rodinné obědy.