Špíz z vepřové panenky

Špíz z vepřové panenky
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Nakrájíme panenku na větší kusy a umístíme ji do misky. Osolíme, opepříme, přidáme koření, česnek a olej. Vše dobře promícháme a necháme marinovat minimálně 2 hodiny.

Ingredience aneb co potřebujete

vepřová panenka
anglická slanina
cibule
kapie
klobása
sůl, pepř
grilovací koření
aglio peperoncini (nemusí být)
česnek
olej

Postup vaření podle receptu

Čočku nakrájíme na větší kusy a vložíme do misky. Osolíme ji, opepříme, přidáme koření, česnek a olej. Vše důkladně promícháme a necháme marinovat alespoň 2 hodiny.

Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na čtvrtiny, papriku umyjeme a nakrájíme na větší kusy, klobásu na plátky. Každý kousek masa zabalíme do slaniny a potom vše střídavě napichujeme na špejli.

Vložíme do pekáče, trochu podlijeme a pečeme na 225°C, dokud nezměkne. Během pečení podléváme šťávou.

Co jste ještě nevěděli o receptu Špíz z vepřové panenky

Špíz z vepřové panenky je lahodné jídlo, které potěší každého milovníka masa. Vepřová panenka, známá pro svou jemnost a šťavnatost, je nakrájena na kusy a marinována s bylinkami a kořením. Poté se špízy pečou na grilu nebo v troubě, což jim dodává kouřovou chuť. Podávají se často s čerstvou zeleninou a omáčkami, které ještě více umocňují zážitek z jídla. Tento pokrm je ideální na oslavy i rodinné obědy.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.7/5 (31 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Vepřové maso
Štítky: Zelenina, vepřové maso, oběd, snadné, rychlé, sváteční / nedělní, běžný den, večeře, česká, snadný, pečení

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Špíz z vepřové panenky.

Přidat komentář