Španělské vepřové maso ve smetanové omáčce

Španělské vepřové maso ve smetanové omáčce
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Maso nakrájíme na kostičky a osolíme, slaninu na malé kostičky, cibuli na jemnější kousky, papriku a zelí na pruhy a rajče na menší kousky. V hrnci na…

Ingredience aneb co potřebujete

500 g vepřového masa (já měla plecko)
2-3 cibule
100 g slaniny (měla jsem anglickou)
1/4 hlávky zelí (menší)
1 paprika (větší)
1 rajče (větší)
200 ml smetany 30% (může být i 12%)
2 lžíce sladké papriky
pepř
1-2 lžíce hladké mouky (jak kdo chce husté)
olivový olej
sůl

Postup vaření podle receptu

Maso nakrájíme na menší kousky a osolíme, slaninu také na malé kousky, cibuli na jemnější kusy, papriku a zelí na tenké proužky a rajče na menší kousky.

Na oleji osmahneme slaninu a maso ze všech stran, poté přidáme cibuli a také ji osmahneme. Do směsi vmícháme jednu lžíci papriky, necháme ji krátce zarestovat a pak zalijeme malým množstvím vody a dusíme. Po chvíli do hrnce přidáme nakrájenou zeleninu, jako papriku, zelí a rajče, a opepříme podle chuti.

Až je maso měkké a zelenina lehce změklá, přidáme do omáčky smetanu smíchanou s rozšlehanou moukou a další lžící papriky. Dobře promícháme, chvíli povaříme a případně dochutíme solí a pepřem.

Co jste ještě nevěděli o receptu Španělské vepřové maso ve smetanové omáčce

Španělské vepřové maso ve smetanové omáčce je lahodný pokrm, který spojuje šťavnaté kousky vepřového masa s bohatou a krémovou omáčkou. Tato kombinace je obohacena o aromatické koření, které dodává jídlu jedinečnou chuť. Při jeho přípravě se často používají čerstvé bylinky a česnek, což umocňuje celkový zážitek z jídla. Servíruje se obvykle s rýží nebo čerstvým chlebem, který skvěle doplňuje jemnost omáčky. Tento pokrm je ideální pro slavnostní příležitosti či rodinné večeře.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 5.0/5 (52 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Vepřové maso
Štítky: Zelenina, vepřové maso, rajčata, omáčky, restování, vaření, oběd, snadné, běžný den, večeře, slané, do 100 korun, snadný, podzimní, zelí, dušení, smetanová, španělská

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Španělské vepřové maso ve smetanové omáčce.

Přidat komentář