Španělské vepřové maso ve smetanové omáčce
 
    Maso nakrájíme na kostičky a osolíme, slaninu na malé kostičky, cibuli na jemnější kousky, papriku a zelí na pruhy a rajče na menší kousky. V hrnci na…
Ingredience aneb co potřebujete
500 g vepřového masa (já měla plecko)
2-3 cibule
100 g slaniny (měla jsem anglickou)
1/4 hlávky zelí (menší)
1 paprika (větší)
1 rajče (větší)
200 ml smetany 30% (může být i 12%)
2 lžíce sladké papriky
pepř
1-2 lžíce hladké mouky (jak kdo chce husté)
olivový olej
sůl
Postup vaření podle receptu
Maso nakrájíme na menší kousky a osolíme, slaninu také na malé kousky, cibuli na jemnější kusy, papriku a zelí na tenké proužky a rajče na menší kousky.
Na oleji osmahneme slaninu a maso ze všech stran, poté přidáme cibuli a také ji osmahneme. Do směsi vmícháme jednu lžíci papriky, necháme ji krátce zarestovat a pak zalijeme malým množstvím vody a dusíme. Po chvíli do hrnce přidáme nakrájenou zeleninu, jako papriku, zelí a rajče, a opepříme podle chuti.
Až je maso měkké a zelenina lehce změklá, přidáme do omáčky smetanu smíchanou s rozšlehanou moukou a další lžící papriky. Dobře promícháme, chvíli povaříme a případně dochutíme solí a pepřem.
Co jste ještě nevěděli o receptu Španělské vepřové maso ve smetanové omáčce
Španělské vepřové maso ve smetanové omáčce je lahodný pokrm, který spojuje šťavnaté kousky vepřového masa s bohatou a krémovou omáčkou. Tato kombinace je obohacena o aromatické koření, které dodává jídlu jedinečnou chuť. Při jeho přípravě se často používají čerstvé bylinky a česnek, což umocňuje celkový zážitek z jídla. Servíruje se obvykle s rýží nebo čerstvým chlebem, který skvěle doplňuje jemnost omáčky. Tento pokrm je ideální pro slavnostní příležitosti či rodinné večeře.
 Receptor
 Receptor
 Tomáš Rohlena
	Tomáš Rohlena 
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                        