Ragú z vepřového masa (na těstoviny, lasagne i jiné)

V hrnci necháme máslo rozpustit, přidáme olivový olej a jakmile se zahřeje, krátce na něm osmahneme nakrájenou cibuli, nastrouhanou mrkev a celer.
Ingredience aneb co potřebujete
500 g mletého vepřového masa
150-200 ml červeného vína
120 g cibule
120 g mrkve
120 g celeru
30 g másla
4 lžíce olivového oleje
necelá lžíce rajského protlaku
200 ml koncentrátu z rajčat (rajčatové sugo di pomodoro domácí výroby)
100 ml vývaru
sůl
mletý pepř
Postup vaření podle receptu
V hrnci rozpustíme máslo a přilijeme olivový olej. Jakmile se zahřejí, osmahneme na nich nakrájenou cibuli, nastrouhanou mrkev a celer. Poté vmícháme přibližně 2 lžíce vývaru a pomalu vaříme 10 až 15 minut.
Na zeleninovou vrstvu přidáme mleté maso a během vaření ho vařečkou rozmělníme, aby se zbavilo hrudek.
Nalijeme vývar a víno, necháme vyvařit a poté přimícháme protlak a salsu.
Směs promícháme, přidáme sůl a pepř podle chuti a necháme volně vařit asi 2 hodiny, dokud nezhoustne.
Těstoviny můžeme servírovat s ragú, také se hodí do lasagní a lze je podávat i s bramborovou kaší. Zbytek ragú vaříme dvě hodiny při teplotě 100 °C, čímž vytvoříme základ na další obědy.
Co jste ještě nevěděli o receptu Ragú z vepřového masa (na těstoviny, lasagne i jiné)
Ragú z vepřového masa je delikátní pokrm, který se skvěle hodí na těstoviny, lasagne nebo jako samostatné jídlo. Toto bohaté a aromatické jídlo se připravuje pomalým vařením, což umožňuje, aby se chutě dokonale propojily. Vepřové maso je měkké a šťavnaté, zatímco omáčka je plná zeleniny a bylinek. Ragú lze podávat s parmezánem a čerstvými bylinkami, což dodává pokrmu na chuti. Perfektní pro rodinnou večeři!