Vepřový řízek z krkovice smažený na ghí

Vepřový řízek z krkovice smažený na ghí
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 2

Omyté a osušené maso jemně naklepeme přes fólii. Na okrajích provedeme několik řezů, aby se maso při vaření nekroutilo. Osolíme a opepříme. Vejce rozšleháme bez přidání dalších ingrediencí.

Ingredience aneb co potřebujete

2 plátky krkovice
sůl
pepř
větší vejce
polohrubá mouka
strouhanka, nejlépe čerstvě namletá ze 3 dnů starých rohlíků
ghí (přepuštěné máslo)

Postup vaření podle receptu

Maso, které jsme umyli a osušili, jemně naklepeme přes fólii. Okraje nařízneme, aby se maso nekroutilo. Osolíme a opepříme.

Rozšleháme vejce bez přidání jakýchkoliv přísad. Připravíme si mouku a strouhanku. Maso obalíme nejprve v mouce, potom ve vejci a nakonec ve strouhance.

Máslo rozpustíme a řízky smažíme z obou stran, dokud nezískají zlatavou barvu. Hotové řízky dáme na papírový ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk.

Co jste ještě nevěděli o receptu Vepřový řízek z krkovice smažený na ghí

Vepřový řízek z krkovice smažený na ghí je jedním z nejoblíbenějších pokrmů české kuchyně. Tento lahodný řízek se připravuje z kvalitního kusu krkovice, která je díky své šťavnatosti a chuti ideální. Smažení na ghí dodává řízku vyváženou chuť a krásně zlatavou kůrku. Příprava je jednoduchá, stačí obalovat v trojobalu a smažit do křupava. Tento pokrm se často podává s bramborami nebo salátem, což z něj činí dokonalý oběd nebo večeři pro celou rodinu.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.7/5 (30 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Vepřové maso
Štítky: vepřové maso, oběd, snadné, rychlé, sváteční / nedělní, běžný den, večeře, česká, snadný, smažení, minutky

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Vepřový řízek z krkovice smažený na ghí.

Přidat komentář