Vepřová krkovička na žampionech

Cibuli nakrájíme na malé kousky a osmahneme ji na oleji nebo sádle. Maso rozkrájíme na menší kousky nebo plátky, jemně naklepeme, osolíme, opepříme a lehce…
Ingredience aneb co potřebujete
1 kg vepřové krkovice
3 střední cibule
250 g čerstvých žampionů
plnotučná hořčice
mletý kmín
sůl
pepř
sladká paprika
hladká mouka na zahuštění (nebo hotová jíška)
olej nebo sádlo
Postup vaření podle receptu
Cibuli jemně nakrájíme a opečeme na oleji nebo sádle. Maso rozkrájíme na kousky nebo plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a jemně potřeme plnotučnou hořčicí.
Na osmaženou cibuli dáme maso, posypeme ho mletým kmínem a sladkou paprikou. Přilijeme trochu vody a krátce povaříme.
Po přibližně patnácti minutách přilijeme vodu a vaříme do měkka. Jakmile je maso měkké (za asi hodinu), přidáme nakrájené žampiony a vaříme dalších 20 až 30 minut. Nakonec omáčku zahustíme jíškou nebo hladkou moukou a podáváme s rýží nebo houskovými knedlíky.
Co jste ještě nevěděli o receptu Vepřová krkovička na žampionech
Vepřová krkovička na žampionech je oblíbené české jídlo, které se vyznačuje svou šťavnatostí a bohatou chutí. Maso se nejprve opeče do zlatova, poté se na něm restují čerstvé žampiony, které dodávají pokrmu jedinečnou chuť a aroma. Dochucené česnekem, cibulí a bylinkami se stává vynikajícím hlavním chodem, ideálním pro rodinné slavnosti nebo nedělní oběd. Jídlo se tradičně podává s bramborami nebo knedlíky a omáčkou, která skvěle doplní všechny chutě.