Vepřová krkovička na žampionech

Vepřová krkovička na žampionech
Doba přípravy: 120 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 6

Cibuli nakrájíme na malé kousky a osmahneme ji na oleji nebo sádle. Maso rozkrájíme na menší kousky nebo plátky, jemně naklepeme, osolíme, opepříme a lehce…

Ingredience aneb co potřebujete

1 kg vepřové krkovice
3 střední cibule
250 g čerstvých žampionů
plnotučná hořčice
mletý kmín
sůl
pepř
sladká paprika
hladká mouka na zahuštění (nebo hotová jíška)
olej nebo sádlo

Postup vaření podle receptu

Cibuli jemně nakrájíme a opečeme na oleji nebo sádle. Maso rozkrájíme na kousky nebo plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a jemně potřeme plnotučnou hořčicí.

Na osmaženou cibuli dáme maso, posypeme ho mletým kmínem a sladkou paprikou. Přilijeme trochu vody a krátce povaříme.

Po přibližně patnácti minutách přilijeme vodu a vaříme do měkka. Jakmile je maso měkké (za asi hodinu), přidáme nakrájené žampiony a vaříme dalších 20 až 30 minut. Nakonec omáčku zahustíme jíškou nebo hladkou moukou a podáváme s rýží nebo houskovými knedlíky.

Co jste ještě nevěděli o receptu Vepřová krkovička na žampionech

Vepřová krkovička na žampionech je oblíbené české jídlo, které se vyznačuje svou šťavnatostí a bohatou chutí. Maso se nejprve opeče do zlatova, poté se na něm restují čerstvé žampiony, které dodávají pokrmu jedinečnou chuť a aroma. Dochucené česnekem, cibulí a bylinkami se stává vynikajícím hlavním chodem, ideálním pro rodinné slavnosti nebo nedělní oběd. Jídlo se tradičně podává s bramborami nebo knedlíky a omáčkou, která skvěle doplní všechny chutě.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.7/5 (31 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Vepřové maso
Štítky: vepřové maso, houby, restování, vaření, oběd, snadné, rychlé, sváteční / nedělní, běžný den, slané, česká, snadný, pro začátečníky

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Vepřová krkovička na žampionech.

Přidat komentář