Česnekovohořčicové kotlety zapečené s uzeným sýrem

Maso jemně naklepeme, osolíme a opepříme. Poté ho potřeme marinádou připravenou z rozdrceného česneku, hořčice a oleje. Nakonec obalíme ve strouhance. Uzený špek…
Ingredience aneb co potřebujete
3 plátky kotlety
sůl
pepř
5 stroužků česneku
1/2 polévkové lžíce kremžské hořčice
2 polévkové lžíce plnotučné hořčice
2-3 polévkové lžíce oleje
strouhanka na obalení
1 cibule
1 nožka domácí uzené klobásy
kousek uzeného špeku
2 cm silný plátek másla
několik plátků uzeného sýru
Postup vaření podle receptu
Maso jemně naklepeme, přidáme sůl a pepř. Poté ho natřeme marinádou připravenou z rozmačkaného česneku, hořčice a oleje. Nakonec obalíme ve strouhance.
Uzený špek nakrájíme na kostičky a společně s máslem, nakrájenou cibulí a klobásou pomalu osmahneme na pekáčku, dokud nezískají zlatavou barvu. Poté přidáme plátky masa a vše orestujeme z obou stran.
Troubu předehřejeme na 180°C, dáme pekáček do trouby a pečeme. Na měkké maso dáme plátky uzeného sýra a necháme je rozpustit.
Co jste ještě nevěděli o receptu Česnekovohořčicové kotlety zapečené s uzeným sýrem
Česnekovohořčicové kotlety zapečené s uzeným sýrem představují žádané a lahodné jídlo, které uspokojí i náročné gurmány. Šťavnaté kotlety jsou marinovány v česnekové a hořčicové omáčce, která dodává masu výraznou chuť. Po upečení jsou pokryté vrstvou uzeného sýra, který se dokonale rozpustí a zvýrazní celkový kulinářský zážitek. Tento pokrm je ideální nejen na rodinnou večeři, ale i na slavnostní příležitosti, kde zaručeně oslní všechny hosty.