Pikantní kotlety

Pikantní kotlety
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 2

Maso naklepeme a na stranách nařízneme. Osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a dáme na pánev s rozehřátým olejem. Smažíme z obou stran...

Ingredience aneb co potřebujete

2 vepřové kotlety
sůl
pepř
1 lžíce hladké mouky
1 cibule
50 g anglické slaniny
2 žampiony
1 lžička sladké papriky
špetka pálivé papriky
1/4 l vývaru z bujonové kostky
1 dl smetany ke šlehání
1 lžička hladké mouky
olej na smažení
sladkokyselá okurka
sterilované cibulky

Postup vaření podle receptu

Kotlety jemně rozklepeme a na okrajích uděláme zářezy.

Maso potřeme solí a pepřem, obalíme v hladké mouce a vložíme na pánev s rozpuštěným olejem.

Nejprve smažíme kotlety z obou stran na vysoké teplotě, poté teplotu snížíme. Měkké kotlety vyndáme.

Na pánvi osmahneme nakrájenou cibuli, kostičky slaniny a žampiony. Poté posypeme mletou paprikou, přilijeme trochu vývaru, přidáme zpět kotlety a společně dusíme.

Pokud to bude nutné, přidáme ještě polévku.

Hotové kotlety vyndáme, do šťávy přidáme smetanu, do které jsme rozmíchali lžičku mouky, a za neustálého míchání povaříme.

Kotlety zalijeme hustou omáčkou, dekorujeme sladkokyselou okurkou a naloženou cibulí. Servírujeme s čerstvými rohlíky a vychlazeným pivem.

Co jste ještě nevěděli o receptu Pikantní kotlety

Pikantní kotlety jsou lahodným pokrmem, který potěší milovníky kořeněných jídel. Maso je marinováno v aromatických kořenících směsích, které dodávají křehkým kotletám intenzivní chuť. Po opékání na grilu nebo pánvi dostávají zlatavou kůrčičku a šťavnatý vnitřek. Podávají se často se zeleninovým salátem nebo pečenými bramborami, což tvoří ideální kombinaci. Tento recept je skvělou volbou na rodinnou večeři nebo letní grilování s přáteli, kde určitě potěší všechny strávníky.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.8/5 (38 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Vepřové maso
Štítky: vepřové maso, restování, vaření, sváteční / nedělní, běžný den, večeře, česká, snadný, pro začátečníky, podzimní, zimní recepty, dušení

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Pikantní kotlety.

Přidat komentář