Pikantní kotlety

Maso naklepeme a na stranách nařízneme. Osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a dáme na pánev s rozehřátým olejem. Smažíme z obou stran...
Ingredience aneb co potřebujete
2 vepřové kotlety
sůl
pepř
1 lžíce hladké mouky
1 cibule
50 g anglické slaniny
2 žampiony
1 lžička sladké papriky
špetka pálivé papriky
1/4 l vývaru z bujonové kostky
1 dl smetany ke šlehání
1 lžička hladké mouky
olej na smažení
sladkokyselá okurka
sterilované cibulky
Postup vaření podle receptu
Kotlety jemně rozklepeme a na okrajích uděláme zářezy.
Maso potřeme solí a pepřem, obalíme v hladké mouce a vložíme na pánev s rozpuštěným olejem.
Nejprve smažíme kotlety z obou stran na vysoké teplotě, poté teplotu snížíme. Měkké kotlety vyndáme.
Na pánvi osmahneme nakrájenou cibuli, kostičky slaniny a žampiony. Poté posypeme mletou paprikou, přilijeme trochu vývaru, přidáme zpět kotlety a společně dusíme.
Pokud to bude nutné, přidáme ještě polévku.
Hotové kotlety vyndáme, do šťávy přidáme smetanu, do které jsme rozmíchali lžičku mouky, a za neustálého míchání povaříme.
Kotlety zalijeme hustou omáčkou, dekorujeme sladkokyselou okurkou a naloženou cibulí. Servírujeme s čerstvými rohlíky a vychlazeným pivem.
Co jste ještě nevěděli o receptu Pikantní kotlety
Pikantní kotlety jsou lahodným pokrmem, který potěší milovníky kořeněných jídel. Maso je marinováno v aromatických kořenících směsích, které dodávají křehkým kotletám intenzivní chuť. Po opékání na grilu nebo pánvi dostávají zlatavou kůrčičku a šťavnatý vnitřek. Podávají se často se zeleninovým salátem nebo pečenými bramborami, což tvoří ideální kombinaci. Tento recept je skvělou volbou na rodinnou večeři nebo letní grilování s přáteli, kde určitě potěší všechny strávníky.