Vepřová roláda

Vepřová roláda
Doba přípravy: 150 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 8

Maso nakrájíme do tvaru "Z", rozválíme na plát a jemně naklepeme. Osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a dáme na něj plátky anglické slaniny.

Ingredience aneb co potřebujete

750 g krkovičky
100 g anglické slaniny
2 vejce
4 cherry rajčátka
1 paprika červená
1 plechovka sterilovaného hrášku
1 hrst hub
hořčice
sterilované chilli papričky
sůl
pepř

Postup vaření podle receptu

Maso nakrájíme do tvaru "Z", rozložíme na plát a jemně rozklepeme. Osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a poklademe na něj plátky anglické slaniny, které mírně potřeme chilli pastou.

Poté na slaninu nasypeme mletou papriku a pokryjeme ji připravenou vaječnou omeletou, paprikou, rajčaty, houbami a sterilovaným hráškem.

Zabalíme to a omotáme potravinářským provázkem. Pečeme zakryté v předehřáté troubě na 200 °C přibližně 90 minut, na závěr odkryjeme a dopékáme na požadovanou barvu při vyšší teplotě.

Co jste ještě nevěděli o receptu Vepřová roláda

Vepřová roláda je oblíbený pokrm, který se připravuje z vepřového masa, obvykle z kýty nebo plece. Maso se nejprve naklepe, poté se plní různými ingrediencemi, jako jsou bylinky, česnek, sušená šunka nebo zelenina. Roláda se svine a peče do zlatova, což jí dodává výjimečnou chuť a šťavnatost. Podává se často s bramborovým přílohou nebo zelím. Tento pokrm je oblíbený na slavnostních jídlech a je skvělým příkladem české kuchyně.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.6/5 (30 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Vepřové maso
Štítky: Zelenina, vepřové maso, houby, oběd, sváteční / nedělní, běžný den, večeře, česká, pečení, smažení, večírky a oslavy, středně náročný

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Vepřová roláda.

Přidat komentář