Vepřová roláda

Maso nakrájíme do tvaru "Z", rozválíme na plát a jemně naklepeme. Osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a dáme na něj plátky anglické slaniny.
Ingredience aneb co potřebujete
750 g krkovičky
100 g anglické slaniny
2 vejce
4 cherry rajčátka
1 paprika červená
1 plechovka sterilovaného hrášku
1 hrst hub
hořčice
sterilované chilli papričky
sůl
pepř
Postup vaření podle receptu
Maso nakrájíme do tvaru "Z", rozložíme na plát a jemně rozklepeme. Osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a poklademe na něj plátky anglické slaniny, které mírně potřeme chilli pastou.
Poté na slaninu nasypeme mletou papriku a pokryjeme ji připravenou vaječnou omeletou, paprikou, rajčaty, houbami a sterilovaným hráškem.
Zabalíme to a omotáme potravinářským provázkem. Pečeme zakryté v předehřáté troubě na 200 °C přibližně 90 minut, na závěr odkryjeme a dopékáme na požadovanou barvu při vyšší teplotě.
Co jste ještě nevěděli o receptu Vepřová roláda
Vepřová roláda je oblíbený pokrm, který se připravuje z vepřového masa, obvykle z kýty nebo plece. Maso se nejprve naklepe, poté se plní různými ingrediencemi, jako jsou bylinky, česnek, sušená šunka nebo zelenina. Roláda se svine a peče do zlatova, což jí dodává výjimečnou chuť a šťavnatost. Podává se často s bramborovým přílohou nebo zelím. Tento pokrm je oblíbený na slavnostních jídlech a je skvělým příkladem české kuchyně.