Nakládaný bůček

Nakládaný bůček
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Na nálev si oloupeme česnek a dáme ho do hrnce s vodou, osolíme a dáme celý černý pepř. Přivedeme k varu a přidáme očištěný vepřový bok. Takto vaříme asi hodinu. Pak bůček vyndáme a necháme chvilku vychladnout.

Ingredience aneb co potřebujete

1 kg vepřový bok
na obalení 1 lžička sůl
2 lžičky mletá sladká paprika
1/2 lžičky mletý černý pepř
3 stroužky česnek
nálev 10 kuliček celý černý pepř
6 stroužků česnek
2 lžičky sůl

Postup vaření podle receptu

Mezitím si připravíme směs na obalování. Do hrnku dáme sůl, mletý pepř, papriku, prolisovaný česnek a zalijeme 2-3lžičkami vývaru z bůčku. Vypracujeme hmotu, v které pak celý bůček obalíme.

Takto balíme do alobalu a vkládáme do mrazáku. Po 3hodinách jej přemístíme do lednice.

Když servírujeme, tak studený a nakrájený na plátky s chlebem a nakládanou zeleninou.

Co jste ještě nevěděli o receptu Nakládaný bůček

Nakládaný bůček je oblíbená česká pochoutka, kterou si mnoho lidí oblíbilo pro její výraznou chuť a šťavnatost. Příprava zahrnuje marinování bůčku v aromatických kořenících, jako je česnek, kmín a paprika, což mu dodává nezaměnitelný charakter. Po naložení se bůček často peče nebo se podává studený, nakrájený na tenké plátky jako delikatesa s chlebem a cibulí. Tento pokrm je oblíbený nejen na svátečních stolech, ale i při různých oslavách a posezení s přáteli, kde vždy potěší svou bohatou chutí.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.7/5 (23 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Vepřové maso, Chuťovky
Štítky: chuťovka, maďarská kuchyně

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Nakládaný bůček.

Přidat komentář