Segedínský guláš

Segedínský guláš, pocházející z Maďarska, se u nás stal velmi oblíbeným pokrmem. Kombinace šťavnatého vepřového masa a kysaného zelí dodává jídlu…
Ingredience aneb co potřebujete
500 g vepřové plece
3 cibule
1 špetka kmínu
1-2 lžičky mleté červené papriky
olej
sůl
mletý pepř
500 g kysaného zelí
3 lžíce hladké mouky
100 g smetany na vaření
Postup vaření podle receptu
Na oleji v tlakovém hrnci osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, dokud nezměkne. Poté přidáme maso nakrájené na kostičky a kmín.
Maso opečeme na pánvi, ochutíme solí a pepřem, přidáme mletou červenou papriku a ještě chvíli smažíme.
Následně přidáme přibližně 400 ml vody a zakryjeme hrnec. Vaříme pod tlakem zhruba 20 minut.
Do běžného hrnce dáme zelí, nalijeme přibližně 300 ml vody a vaříme 20 minut.
Před vařením zelí připravíme záklechtku tím, že ve 250 ml vody rozmícháme 3 polévkové lžíce hladké mouky. Důkladně promícháme, aby se hrudky dobře rozpustily.
Do uvařeného zelí vložíme maso a veškerou šťávu z tlakového hrnce, a znovu vše přivedeme k varu.
Postupně přidáme záklechtku (není nutné použít ji celou) a pomalu vaříme asi 20 minut.
Na závěr přidáme půl poháru smetany a pokud je potřeba, guláš ještě ochutíme.
Co jste ještě nevěděli o receptu Segedínský guláš
Segedínský guláš je tradiční české jídlo, které pochází z oblasti Jižního Tyrolska. Jeho hlavními ingrediencemi jsou vepřové maso, kysané zelí a cibule, dochucené paprikou a kořením. Toto vydatné jídlo se obvykle podává s knedlíky nebo chlebem a je oblíbené díky své sytosti a bohaté chuti. Segedínský guláš je ideálním pokrmem pro zimní dny, kdy si můžete vychutnat jeho teplou a chutnou krémovou omáčku. Je také symbolickou součástí české kuchyně, která spojuje tradici a domácí vaření.