Vepřové medailonky s pikantní omáčkou a rajčatovou rýží

Vepřové medailonky s pikantní omáčkou a rajčatovou rýží
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 4

Z brambor nakrájíme kolečka, osolíme je, potřeme olejem a bylinkovým pestem z medvědího česneku. Necháme je chvíli odstát a poté je osmažíme na…

Ingredience aneb co potřebujete

vepřová panenka
sůl
pesto z medvědího česneku
olivový olej

výpek z masa (medailonků=omáčka)
3 žloutky
pikantní zeleninová hořčice
dcl bílého vína
plátek másla
sůl dle chuti

Rajčatová rýže = rýže, sušená rajčata v olivovém oleji a bylinkách

Postup vaření podle receptu

Z panenky vyřízneme malé medailonky, které osolíme a poté potřeme olejem a medvědím česnekem.

Necháme je chvíli odstát a poté je opečeme na pánvi z obou stran, aby zůstaly růžové a šťavnaté. Poté je dáme na talíř a udržujeme je v teple, protože ještě trochu šťávy uvolní.

Do misky nalijeme vypečenou šťávu a šťávu z medailonků.

Mísu umístíme do vodní lázně, kterou zahřejeme. Poté postupně přidáváme žloutky, hořčici, máslo a víno, a stále míháme metličkou, dokud omáčka nezhoustne. Nakonec ji osolíme podle chuti.

Rajčatová rýže: Uvaříme rýži podle obvyklého postupu a do hotové rýže vmícháme jemně nakrájená sušená rajčata v olivovém oleji a s bylinkami.

Co jste ještě nevěděli o receptu Vepřové medailonky s pikantní omáčkou a rajčatovou rýží

Vepřové medailonky s pikantní omáčkou představují lahodný pokrm, který potěší milovníky masa. Křehké medailonky ze vepřového masa jsou dokonale ugrilované nebo osmažené a podávají se v pikantní omáčce, která dodává jídlu šmrnc a nezaměnitelnou chuť. Jako příloha je svěží rajčatová rýže, která skvěle doplňuje intenzivní chutě omáčky. Tento pokrm je ideální pro slavnostní oběd nebo večeři a zaručeně potěší i náročné strávníky.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.7/5 (36 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Vepřové maso
Štítky: vepřové maso, omáčky, restování, vaření, sváteční / nedělní, večeře, česká, podzimní, zimní recepty, náročné, náročný, večírky a oslavy

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Vepřové medailonky s pikantní omáčkou a rajčatovou rýží.

Přidat komentář