Pečené koleno

Plánujete uspořádat oslavu s přáteli nebo rodinou? Zkuste recept, který z kousku vepřového masa vytvoří skvělou delikatesu k vychlazenému pivu.
Ingredience aneb co potřebujete
1 vepřové uzené koleno
1 velká cibule
Podravka (koření)
4 stroužky česneku
grilovací koření
Postup vaření podle receptu
Do tlakového hrnce vložíme půlené koleno, nakrájenou cibuli, jednu lžíci grilovacího koření a prolisovaný česnek podle chuti, a přidáme také trochu Podravky. Přilijeme 2 deci vody a vaříme, dokud není maso měkké.
Poté položíme do pekáče i s omáčkou. Vložíme do trouby a pečeme na 200 °C asi 30 minut, aby byla kůrčička pěkně křupavá.
Podáváme s chlebem, křenem, hořčicí a pivem.
Co jste ještě nevěděli o receptu Pečené koleno
Pečené koleno je tradiční české jídlo, které si získalo srdce mnoha gurmánů. Je to vepřové koleno, které se nejprve marinovalo v kořeněné směsi a poté pečeno do křupava. Při správné přípravě má jemné maso s delikátními šťavnatými chutěmi a křupavou kůrčičku. Často se podává s kysaným zelím a knedlíky, což zajišťuje dokonalou harmonii chutí. Pečené koleno je oblíbené na akcích a oslavách, kde přináší hodně zábavy a skvělou atmosféru.