Pečené koleno

Pečené koleno
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Porce: 1

Plánujete uspořádat oslavu s přáteli nebo rodinou? Zkuste recept, který z kousku vepřového masa vytvoří skvělou delikatesu k vychlazenému pivu.

Ingredience aneb co potřebujete

1 vepřové uzené koleno
1 velká cibule
Podravka (koření)
4 stroužky česneku
grilovací koření

Postup vaření podle receptu

Do tlakového hrnce vložíme půlené koleno, nakrájenou cibuli, jednu lžíci grilovacího koření a prolisovaný česnek podle chuti, a přidáme také trochu Podravky. Přilijeme 2 deci vody a vaříme, dokud není maso měkké.

Poté položíme do pekáče i s omáčkou. Vložíme do trouby a pečeme na 200 °C asi 30 minut, aby byla kůrčička pěkně křupavá.

Podáváme s chlebem, křenem, hořčicí a pivem.

Co jste ještě nevěděli o receptu Pečené koleno

Pečené koleno je tradiční české jídlo, které si získalo srdce mnoha gurmánů. Je to vepřové koleno, které se nejprve marinovalo v kořeněné směsi a poté pečeno do křupava. Při správné přípravě má jemné maso s delikátními šťavnatými chutěmi a křupavou kůrčičku. Často se podává s kysaným zelím a knedlíky, což zajišťuje dokonalou harmonii chutí. Pečené koleno je oblíbené na akcích a oslavách, kde přináší hodně zábavy a skvělou atmosféru.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.7/5 (38 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Vepřové maso
Štítky: Zelenina, vepřové maso, vaření, snadné, sváteční / nedělní, večeře, slané, česká, snadný, pro začátečníky, bezlepkové, pečení, zimní recepty, večírky a oslavy, silvestr

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Pečené koleno.

Přidat komentář