Žebírka BBQ
Žebírka osolíme, potřeme česnekem a přidáme trochu pepře. Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Do pekáče nalijeme trochu vody, přidáme sádlo a nakrájenou cibuli. Pečeme…
Ingredience aneb co potřebujete
1000 g vepřových žebírek
150 ml BBQ omáčky
3-4 stroužky utřeného česneku
velká cibule
kousek sádla
olej
sůl
pepř
Postup vaření podle receptu
Žebírka osolíme, potřeme česnekem a opepříme. Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Přidáme trochu vody, sádlo a nakrájenou cibuli. Pečeme je pod pokličkou, dokud nejsou téměř měkká.
Jakmile jsou žebírka téměř měkká, potřeme je omáčkou a během pečení je průběžně poléváme. Poté je dopečeme do zlaté barvy a zcela do měkka.
Co jste ještě nevěděli o receptu Žebírka BBQ
Žebírka BBQ jsou lahodným pokrmem, který si oblíbí milovníci grilování. Tato šťavnatá a aromatická žebírka se pomalu pečou na nízké teplotě, čímž si uchovávají maximální chuť a měkkost. Marináda z koření, medu a BBQ omáčky dodává žebírkům výjimečnou sladko-ostrou chuť. Podávaná často s coleslawem a pečenými bramborami, žebírka BBQ jsou ideální volbou pro rodinné sešlosti a letní grilování. Každé sousto je požitkem, který potěší všechny gurmány.

Tomáš Rohlena