Vepřové kousky na slanině a kapustičkách
Z vepřového masa můžeme vytvořit mnoho lahodných jídel. Kousky šťavnatého masa smícháme se slaninou a společně s růžičkovou kapustou je podusíme. Omáčka z…
Ingredience aneb co potřebujete
300 g vepřové krkovice (nebo plece)
100 g slaniny
20 g sádla
sůl
čerstvě mletý pepř
1/2 lžičky drceného kmínu
100 g cibule
220 g růžičkové kapusty
vývar na podlévání (podle potřeby)
3-4 stroužky česneku
Postup vaření podle receptu
Maso umyjeme a nakrájíme na sousta, slaninu na malé kostičky. Cibuli rozřízneme, oloupeme a hrubě nasekáme. Kapustičky očistíme a překrojíme na půlky.
Na rozpálenou hlubokou pánev vložíme sádlo a slaninu, ze které se necháme uvolnit tuk. Poté přidáme cibuli a trochu ji osolíme. Jakmile cibule změkne a začne zlátnout, restujeme ji stále mícháním do tmavší zlatavé barvy.
Vložíme osolené a opepřené maso a občas je promícháváme, dokud se z každé strany nezatáhne. Poté přidáme kmín a kapustičky, všechno promícháme a podlijeme zhruba 150 ml horkého vývaru. Přivedeme k varu, poté snížíme teplotu a dusíme pod pokličkou.
Podle potřeby mícháme, přidáváme vývar a dusíme, dokud maso nezměkne, což trvá zhruba 40-45 minut. Na závěr směs prolisujeme, přimícháme česnek, necháme ještě minutu povařit a poté odstavíme.
Cibule se postarala o zahuštění a chuť, podle chuti dosolíme a servírujeme s bramborovými knedlíky, vařenými bramborami nebo těstovinami.
Co jste ještě nevěděli o receptu Vepřové kousky na slanině a kapustičkách
Vepřové kousky na slanině a kapustičkách jsou lahodným pokrmem, který spojuje chutě uzené slaniny a jemného vepřového masa. Příprava začíná osmahnutím slaniny, která do jídla dodá bohatou chuť, následně se přidají křehké kousky vepřového a malebné baby kapustičky. Tento pokrm je ideální pro ty, kdo si chtějí vychutnat vydatnou a chutnou večeři. Podávaný s bramborami nebo chlebem, jistě potěší každého milovníka domácí kuchyně.

Tomáš Rohlena