Vepřové kousky na slanině a kapustičkách

Vepřové kousky na slanině a kapustičkách
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 55 minut
Porce: 2

Z vepřového masa můžeme vytvořit mnoho lahodných jídel. Kousky šťavnatého masa smícháme se slaninou a společně s růžičkovou kapustou je podusíme. Omáčka z…

Ingredience aneb co potřebujete

300 g vepřové krkovice (nebo plece)
100 g slaniny
20 g sádla
sůl
čerstvě mletý pepř
1/2 lžičky drceného kmínu
100 g cibule
220 g růžičkové kapusty
vývar na podlévání (podle potřeby)
3-4 stroužky česneku

Postup vaření podle receptu

Maso umyjeme a nakrájíme na sousta, slaninu na malé kostičky. Cibuli rozřízneme, oloupeme a hrubě nasekáme. Kapustičky očistíme a překrojíme na půlky.

Na rozpálenou hlubokou pánev vložíme sádlo a slaninu, ze které se necháme uvolnit tuk. Poté přidáme cibuli a trochu ji osolíme. Jakmile cibule změkne a začne zlátnout, restujeme ji stále mícháním do tmavší zlatavé barvy.

Vložíme osolené a opepřené maso a občas je promícháváme, dokud se z každé strany nezatáhne. Poté přidáme kmín a kapustičky, všechno promícháme a podlijeme zhruba 150 ml horkého vývaru. Přivedeme k varu, poté snížíme teplotu a dusíme pod pokličkou.

Podle potřeby mícháme, přidáváme vývar a dusíme, dokud maso nezměkne, což trvá zhruba 40-45 minut. Na závěr směs prolisujeme, přimícháme česnek, necháme ještě minutu povařit a poté odstavíme.

Cibule se postarala o zahuštění a chuť, podle chuti dosolíme a servírujeme s bramborovými knedlíky, vařenými bramborami nebo těstovinami.

Co jste ještě nevěděli o receptu Vepřové kousky na slanině a kapustičkách

Vepřové kousky na slanině a kapustičkách jsou lahodným pokrmem, který spojuje chutě uzené slaniny a jemného vepřového masa. Příprava začíná osmahnutím slaniny, která do jídla dodá bohatou chuť, následně se přidají křehké kousky vepřového a malebné baby kapustičky. Tento pokrm je ideální pro ty, kdo si chtějí vychutnat vydatnou a chutnou večeři. Podávaný s bramborami nebo chlebem, jistě potěší každého milovníka domácí kuchyně.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 5.0/5 (24 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Vepřové maso
Štítky: vepřové maso, oběd, snadné, běžný den, česká, snadný, smažení, dušení, kapusta

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Vepřové kousky na slanině a kapustičkách.

Přidat komentář