Marinované vepřové ražniči

Maso nakrájíme na kousky a přes noc ho marinujeme. Druhý den pak střídavě napichujeme maso, cibuli a slaninu na špejle. Poté je vložíme do pekáče a…
Ingredience aneb co potřebujete
500 g vepřové plece (nebo kýta, krkovička)
1 větší cibule
kousek špeku
0,5 lžičky hladké mouky
Marináda
1 lžíce oleje
1 lžíce čerstvé sekané petrželky
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce majoránky
1 lžíce hořčice
1 lžíce utřeného česneku
Postup vaření podle receptu
Maso nakrájíme na kousky a přes noc je dáme do marinády.
Další den postupně navlékáme maso, cibuli a slaninu na špejle.
Umístíme to do pekáče a pečeme přibližně hodinu, přičemž občas podléváme vypečenou šťávou.
Po upečení vyjmeme pokrm z pekáče. Vylijeme šťávu, posypeme ji trochou mouky a přidáme trochu vody, abychom získali omáčku. Necháme ji chvíli povařit.
Jako přídavek se hodí pečené brambory, ale také vařené, hranolky nebo zeleninový salát.
Co jste ještě nevěděli o receptu Marinované vepřové ražniči
Marinované vepřové ražniči jsou oblíbeným pokrmem, který se často podává na grilovacích sezeních a letních oslavách. Tento pokrm se připravuje marinováním kusů vepřového masa v směsi koření, oleje a dalších ingrediencí, což mu dodává lahodnou chuť a šťavnatost. Po marinování se maso napichuje na grilovací špízy spolu s barevnou zeleninou, jako jsou paprika a cibule. Poté se peče na grilu nebo v troubě, dokud není zlatavě hnědé a dobře propečené. Vepřové ražniči se často podávají s chutnými dipy a čerstvým chlebem.