Marinované vepřové ražniči

Marinované vepřové ražniči
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Porce: 4

Maso nakrájíme na kousky a přes noc ho marinujeme. Druhý den pak střídavě napichujeme maso, cibuli a slaninu na špejle. Poté je vložíme do pekáče a…

Ingredience aneb co potřebujete

500 g vepřové plece (nebo kýta, krkovička)
1 větší cibule
kousek špeku
0,5 lžičky hladké mouky
Marináda
1 lžíce oleje
1 lžíce čerstvé sekané petrželky
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce majoránky
1 lžíce hořčice
1 lžíce utřeného česneku

Postup vaření podle receptu

Maso nakrájíme na kousky a přes noc je dáme do marinády.

Další den postupně navlékáme maso, cibuli a slaninu na špejle.

Umístíme to do pekáče a pečeme přibližně hodinu, přičemž občas podléváme vypečenou šťávou.

Po upečení vyjmeme pokrm z pekáče. Vylijeme šťávu, posypeme ji trochou mouky a přidáme trochu vody, abychom získali omáčku. Necháme ji chvíli povařit.

Jako přídavek se hodí pečené brambory, ale také vařené, hranolky nebo zeleninový salát.

Co jste ještě nevěděli o receptu Marinované vepřové ražniči

Marinované vepřové ražniči jsou oblíbeným pokrmem, který se často podává na grilovacích sezeních a letních oslavách. Tento pokrm se připravuje marinováním kusů vepřového masa v směsi koření, oleje a dalších ingrediencí, což mu dodává lahodnou chuť a šťavnatost. Po marinování se maso napichuje na grilovací špízy spolu s barevnou zeleninou, jako jsou paprika a cibule. Poté se peče na grilu nebo v troubě, dokud není zlatavě hnědé a dobře propečené. Vepřové ražniči se často podávají s chutnými dipy a čerstvým chlebem.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 5.0/5 (56 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Vepřové maso
Štítky: vepřové maso, oběd, snadné, sváteční / nedělní, běžný den, česká, snadný, pro začátečníky, pečení, bylinky, večírky a oslavy, marinování

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Marinované vepřové ražniči.

Přidat komentář