Vepřová panenka ve smetanové omáčce

Vepřová panenka ve smetanové omáčce
Doba přípravy: 90 minut
Doba vaření: 40 minut
Porce: 3

Nakrájíme panenku na plátky o střední tloušťce. V misce smícháme koření s olejem, přidáme plátky a necháme je marinovat alespoň hodinu. Poté je připravíme ve wok pánvi…

Ingredience aneb co potřebujete

1 vepřová panenka
koření Sedm bylin
špetka pepře
slunečnicový olej
250 ml smetany
1 PL škrobu 

Postup vaření podle receptu

Nakrájíme panenku na plátky střední tloušťky. V misce smícháme olej s kořením, přidáme plátky a necháme je marinovat minimálně na jednu hodinu.

Nejprve na wok pánvi osmahneme maso z obou stran a pak přidáme smetanu smíchanou se škrobem. Vše důkladně promícháme. Jídlo jsem podávala s bramborovou kaší a dušenou zeleninou.

Co jste ještě nevěděli o receptu Vepřová panenka ve smetanové omáčce

Vepřová panenka ve smetanové omáčce je delikátní pokrm, který potěší každého milovníka masa. Tenderní kousky vepřové panenky jsou opečeny do zlatova a poté podávány v krémové, chutné omáčce, která je lehce ochucena bylinkami a kořením. Tato kombinace je ideální k podávání s přílohou, jako jsou bramborové knedlíky nebo čerstvá zelenina. Smetanová omáčka dodává celému pokrmu jemnost a hloubku chuti, což z něj činí skvělou volbu pro sváteční večeře nebo rodinné oslavy.

Líbí se vám recept? Dejte mu 5 hvězd!

Aktuální hodnocení receptu 4.1/5 (26 hlasujících)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena je všestranná osobnost s bohatým rozhledem. Je velkým fanouškem jídla a občasného vaření. V jeho zájmu jsou i gurmánské zážitky v restauracích. Každou neděli se jeho rodina těší na jeho pravidelný oběd, který jim připraví.
ikona sociální sítě ikona sociální sítě

Kde je recept zařazen?

Kategorie: Vepřové maso
Štítky: vepřové maso, oběd, sváteční / nedělní, běžný den, slané, česká, snadný, smažení, dušení, marinování

Komentáře

Přidejte první komentář k receptu Vepřová panenka ve smetanové omáčce.

Přidat komentář