Vepřová panenka s mrkví a žampiony

Nakrájíme panenku na tenké plátky a stlačíme je dlaní. Osolíme, opepříme a posypeme tymiánem a rozmarýnem. Maso dáme do misky a přidáme lžíci...
Ingredience aneb co potřebujete
200 g vepřové panenky
2 středně velké mrkve
4 menší žampiony
1 lžička másla
1 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
tymián
rozmarýn
Postup vaření podle receptu
Nakrájíme panenku na tenké plátky a lehce je stlačíme dlaní. Osolíme, opepříme a posypeme tymiánem a rozmarýnem. Maso dáme do misky, přidáme lžíci olivového oleje a necháme odpočívat přibližně jednu hodinu.
Na nepřilnavé pánvi rozpustíme máslo, přidáme očištěnou panenku a mrkev nakrájenou na kolečka. Vše společně opékáme přibližně 10 minut, během kterých panenku otáčíme. Poté přidáme na plátky nakrájené žampiony a opékáme ještě asi 5 minut, dokud žampiony nezměknou.
S trochou vody nebo vývaru směs podlijeme a jen krátce povaříme. Servírujeme s bramborovou kaší.
Co jste ještě nevěděli o receptu Vepřová panenka s mrkví a žampiony
Vepřová panenka s mrkví a žampiony je lahodný pokrm, který spojuje jemnost vepřového masa s chutí čerstvé zeleniny. Vepřová panenka, známá svou šťavnatostí, se skvěle doplňuje s karamelizovanou mrkví a výbornými žampiony. Při přípravě je důležité maso správně ochutit a opéct na pánvi, aby si zachovalo svou šťavnatost. Tato kombinace je ideální volbou pro rodinnou večeři nebo slavnostní událost, kdy chcete potěšit své hosty chutným a zdravým jídlem.