Vepřové kotletky na černém pivě

Maso nakrájíme na kousky, posypeme ho grilovacím kořením, přidáme 4 lžíce hořčice, pepř a sůl (pokud grilovací koření už sůl obsahuje,…).
Ingredience aneb co potřebujete
1 kg vepřové kotlety (může být i krkovička, záleží jak moc máte rádi libové)
1 černé pivo
150 g anglické slaniny
4 lžíce plnotučné hořčice
1 velká cibule
4 lžíce hladké mouky
1/2 ks sáčku grilovacího koření
pepř
kmín
olej
sádlo
Postup vaření podle receptu
Maso nakrájíme na kostky, přidáme grilovací koření, čtyři lžíce hořčice, pepř a sůl (pokud grilovací koření už obsahuje sůl, sůl nedáváme). Necháme marinovat v ledničce, ideálně přes noc.
Na pánvičce zahřejeme olej a sádlo, přidáme nakrájenou cibuli a slaninu a restujeme je až do zlatavé barvy. Poté přidáme marinovanou směs a opět restujeme, dokud se maso neopeče ze všech stran. Následně přilijeme černé pivo a maso dusíme pod pokličkou, dokud nezměkne, což trvá přibližně hodinu. Můžeme také přilévat vývarem.
Jakmile je maso měkké, připravíme si hladkou mouku do hrnečku a pomalu ji smícháme se studenou vodou. Postupně přidáváme směs do omáčky, dokud nedosáhneme požadované hustoty. Poté ještě povaříme asi 10 minut a můžeme podávat.
Co jste ještě nevěděli o receptu Vepřové kotletky na černém pivě
Vepřové kotletky na černém pivě jsou lahodným pokrmem české kuchyně, který spojuje šťavnatost vepřového masa s bohatou chutí černého piva. Při přípravě se kotletky marinují a následně dusí, což jim dodává jemnost a aromatickou hloubku. Černé pivo, často doplněné bylinkami a kořením, vytváří omáčku, která výborně ladí s tradičními přílohami, jako jsou knedlíky nebo brambor. Tento pokrm je ideální volbou pro slavnostní příležitosti i rodinné obědy, které potěší každého milovníka české gastronomie.